3ος Γύρος Ξυλοκάστρου

Ο Ποδοσφαιρικός σύλλογος Ξυλοκάστρου «Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1928», ο Α.Ο. Δρομέων Κορινθίας «Εφυραίοι Ωκύποδες» συνδιοργανώνουν την δρομική μαζική εκδήλωση «3ος γύρος Ξυλοκάστρου» υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ και του Δήμου Ξυλοκάστρου το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 ο οποίος διεξάγεται για 3η φορά στο Ξυλόκαστρο και πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων ζωής του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, τον κυρίαρχο αθλητικό αλλά και κοινωνικό οργανισμό της πόλης. Οι αγωνιστικές αποστάσεις είναι (3).

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 9700m

 

Ώρα έναρξης αγώνα, 19:00

 

Χρονικό όριο τερματισμού: 90 min

 

Η εκκίνηση είναι από το γήπεδο του Ηρακλή Ξυλοκάστρου (Έδρα της ομάδας) στην περιοχή Σύθα και συνεχίζει με κατεύθυνση νότια παράλληλα με τον ποταμό Σύθα σε επίπεδη διαδρομή για τα πρώτα 600m.

 

Στη συνέχεια στρίβει αριστερά προς Καρυώτικα Ξυλοκάστρου όπου ανηφορίζει για τα επόμενα 700m με θετική υψομετρική 56m ενώ στη συνέχεια στρίβει αριστερά και κατευθύνεται με ελαφριά κατηφόρα προς το κέντρο του χωριού των Καρυωτίκων, όπου στην διασταύρωση προς Γελληνιάτικα –Ξυλόκαστρο στρίβει δεξιά προς Γελληνιάτικα μια διαδρομή επίπεδη με πανοραμική θέα του Ξυλοκάστρου έως το χωρίο Γελληνιάτικα όπου φτάνοντας στο χωριό και ενώ βρισκόμαστε ήδη στο 4,5 km της διαδρομής στρίβει αριστερά και κατηφορίζει προς Συκία Κορινθίας.

 

Το παραθαλάσσιο στολίδι του δήμου για 500 m φτάνοντας στην θάλασσα στην Π.Ε.Ο (Παλαιά Εθνική Οδός) στρίβει αριστερά επί της Π.Ε.Ο με κατεύθυνση προς Ξυλόκαστρο έχοντας στα δεξιά την υπέροχη παραλία της Συκιάς, του χωρίου του Καρυωτάκη, και του Αγγέλου Σικελιανού, ακολουθώντας την παραλιακή ζώνη στο 6 km της διαδρομής εισέρχεται στο παγκοσμίου φήμης αισθητικό δάσος του Πευκιά Ξυλοκάστρου, ενός δάσους προστατευόμενου από την συνθήκη της Βαρκελώνης που αποτελεί και το στολίδι του δήμου.

 

Στη συνέχεια η διαδρομή διασχίζει αυτή την υπέροχη επίπεδη χωμάτινη διαδρομή των 1400m και στο ύψος του τουριστικού περιπτέρου Ξυλοκάστρου εξέρχεται του Πευκιά και εισέρχεται στην ασφάλτινη παραλιακή του Ξυλοκάστρου όπου και την διανύει ολόκληρη για τα τελευταία 2,5 km έως τον τερματισμό στο γήπεδο του Ηρακλή Ξυλοκάστρου

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 5700 m

 

Ώρα έναρξης αγώνα, 18:45

 

Χρονικό όριο τερματισμού: 60 min

 

Η εκκίνηση είναι επίσης από το γήπεδο του Ηρακλή Ξυλοκάστρου (περιοχή Σύθα) και κατευθύνεται νότια προς το Θέατρο « Άγγελος Σικελιανός» όπου και στρίβει αριστερά στον παράλληλο, βόρεια προς την παραλιακή λεωφόρο Κ. Καραμανλή και στρίβει δεξιά προς το κέντρο της πόλης του Ξυλοκάστρου, διασχίζουμε την οδό Π. Τσαλδάρη (εμπορικός δρόμος) της πόλης και συναντάει την πλατεία του Αγίου Βλασίου που είναι και ο πολιούχος προστάτης της πόλης, διέρχεται την πλατεία και συνεχίζει στην οδό Π. Τσαλδάρη έως την είσοδο του Πευκιά του αισθητικού δάσους (1,5 km της διαδρομής).

 

Συνεχίζει μέσα στο μαγευτικό δάσος και στο ύψος του αναψυκτηρίου το μπαράκι κάνει ανάστροφη προς τα πίσω (2,5 km της διαδρομής) με κατεύθυνση προς τουριστικό περίπτερο Ξυλοκάστρου όπου και στρίβει δεξιά στην παραλιακή του Ξυλοκάστρου που την διασχίζει για τα υπόλοιπα 2,5 km έως το γήπεδο του Ηρακλή Ξυλοκάστρου που είναι και ο τερματισμός του αγώνα.

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 1000 m ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ

 

Ώρα έναρξης, 18:15

 

Η εκκίνηση του αγώνα από το γήπεδο του Ηρακλή Ξυλοκάστρου και κατευθύνεται νότια προς το κλειστό θέατρο Άγγελος Σικελιανός όπου στρίβει αριστερά και κατηφορίζει προς την παραλία Ξυλοκάστρου και όταν φτάσει στην παραλία στρίβει αριστερά προς την γραμμή εκκίνησης τερματισμού πραγματοποιώντας μια επίπεδη κυκλική διαδρομή που εσωκλείει το θέατρο Άγγελος Σικελιανός, τις αθλητικές εγκαταστάσεις αντισφαίρισης της πόλης, καθώς και το γήπεδο του Ηρακλή Ξυλοκάστρου.

 

atnews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ