5 τροφές που χαρίζουν τέλειο μαύρισμα

Κάθε καλοκαίρι κάθεστε με τις ώρες κάτω από τον ήλιο για να αποκτήσετε αυτό το υπέροχο χρυσαφένιο μαύρισμα. Υπάρχουν όμως τροφές που αν τις προσθέσετε στο διατροφολόγιό σας θα αποκτήσετε πιο γρήγορα το χρώμα που θέλετε!

 

 

1. Ροδάκινα

 

Περιέχουν καροτενοειδή, β-καροτένιο και λυκοπένιο, τις φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες που δίνουν στο φρούτο το κιτρινωπό-χρυσαφί χρώμα. Είναι ιδανικά για να σας προσφέρουν ένα ομοιόμορφο, υγιές μαύρισμα.

 

Πάρτε ροδάκινα μαζί σας στην παραλία για σνακ.

 

 

2. Καρότα

 

Εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και περιέχουν καροτενοειδή.  Τα καροτενοειδή αποτελούν μια μεγάλη ομάδα φυσικών χρωστικών και  δημιουργούν τις «προϋποθέσεις» για όμορφο μαύρισμα.

 

Για να επωφεληθείτε περισσότερο από τα θρεπτικά τους συστατικά, προτιμήστε να τα τρώτε ωμά.

 

 

3. Σπανάκι

 

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και β-καροτένιο που βοηθούν το δέρμα να αποκτήσει αυτό το χρυσο-καστανό χρώμα που επιθυμείτε.

 

Φτιάξτε φυσικό χυμό σπανάκι με τζίντζερ και καρότο ή φάτε μια σαλάτα.

 

 

4. Nτομάτα

 

Η ντομάτα είναι εξαιρετική πηγή λυκοπένιου. Αυτή η ουσία είναι που της δίνει και το κόκκινο χρώμα της και είναι ίσως από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Αποθηκεύεται στο λίπος που βρίσκεται κάτω από το δέρμα και παρέχει την απόλυτη προστασία από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες που θαμπώνουν και προκαλούν ρυτίδες στο δέρμα, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει ομοιόμορφο καλοκαιρινό χρώμα.

 

Μπορείτε να φτιάξετε μια σαλάτα ντάκο!

 

 

5. Βερίκοκα

 

Τα βερίκοκα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και καροτενοειδή και ενισχύουν το φυσικό μαύρισμα.

 

Φάτε τα για πρωινό με γιαούρτι και βρώμη.

 

 

Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να φοράτε πάντα αντηλιακό κάτω από τον ήλιο και να αποφεύγετε να κάνετε ηλιοθεραπεία 12:00 - 16:00.

 

 

 

Πηγή: meaculpa.gr