7η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας του ΚΕΠΑΠ Κορίνθου

7η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

 

 

 

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη για έβδομη συνεχή χρονιά ως επίσημο μέλος του Δικτύου Future Library υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος και πλέον επίσημο μέλος του Εθνικού Δικτύου Βιβλιοθηκών υπό την αιγίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης    θα πραγματοποιήσει την Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας από 20 Ιουνίου – 8 Σεπτεμβρίου 2018, που για το 2018 έχει τίτλο «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο. Για το σκοπό αυτό σχεδιάζει, οργανώνει και πραγματοποιεί 40 και πλέον δράσεις σε συνεργασία με την Πινακοθήκη, τη Φιλαρμονική, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου και την Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών Αθηνών – Παράρτημα Ανασκαφών Κορίνθου. Στις δράσεις θα συμμετέχουν παιδιά, έφηβοι και ενήλικες, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει ποικιλία εκπαιδευτικών- επιμορφωτικών θεμάτων (ενδεικτικά αναφέρονται θέματα θεατρικού παιχνιδιού, μουσικής, χημείας, ψυχολογίας, βιολογίας, φυσικής, εικαστικών, χειροτεχνίας, αστρονομίας κ.α.).

 

Τίτλοι εργαστηρίων και σύντομη περιγραφή

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

 

20.06. ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

 

Για να ξεκινήσει η γιορτή πρέπει να μετρήσουμε, να κόψουμε, να κρεμάσουμε, να ψάξουμε στα λεξικά, να ψάξουμε στα ράφια για να τα έχουμε όλα έτοιμα για το καλοκαίρι.

 

Για όλα τα παιδιά

 

21.06. ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Όλα αρχίζουν από εδώ: Ο εγκέφαλος

 

Θυμόμαστε, σκεφτόμαστε, μετράμε με αυτό το καταπληκτικό όργανο μέσα στο κεφάλι μας. Ας το γνωρίσουμε καλύτερα.

 

Για παιδιά 8- 12 ετών

 

22.06. ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Το παλάτι της μνήμης

 

Το παλάτι της μνήμης είναι μια φανταστική τοποθεσία στο μυαλό σου μπορεί κανείς να φυλάει εικόνες που θέλει να κρατήσει στη μνήμη του. Ελάτε να χτίσουμε ένα!

 

Για παιδιά 8 – 12 ετών

 

23.06. «ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Από το μηδέν ως το δέκα

 

Δέκα σύμβολα που με τη βοήθειά τους μπορούμε να μετρήσουμε τα πάντα.

 

Για παιδιά 4-6 ετών

 

25.06. ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

 

Μάντεψε το βιβλίο βρίσκοντας το όνομα του ήρωα, κάνοντας παντομίμα τον τίτλο του, αναγνωρίζοντας μια εικόνα του, συμπληρώνοντας τις λέξεις που λείπουν στον τίτλο του, διαβάζοντας ένα απόσπασμα. Η ομάδα με τα περισσότερα σημαιάκια κερδίζει.

 

Για παιδιά 6-12 ετών

 

26.06. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Ένας κήπος φιλικός στις μέλισσες

 

Οι μέλισσες έχουν φυτά που τα προτιμούν για το νέκταρ τους. Φτιάχνοντας έναν μικρό κήπο με φυτά όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, μαντζουράνα ή τριφύλλι τις προσκαλείτε να βρουν μέσα στην πόλη έναν τόπο για να συλλέξουν την τροφή τους.

 

Για όλα τα παιδιά

 

27.06. ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: Τι κάνω κάθε μέρα;

 

Ύπνος, φαγητό, παιχνίδι, φίλοι, διάβασμα. Χωράνε όλα σε ένα εικοσιτετράωρο; Πώς μπορεί να απεικονίσει κανείς τη μέρα του σ’ ένα φύλλο χαρτί;

 

Για παιδιά 7-12 ετών

 

28.06. ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ

 

Μετράμε τα έπιπλα στη βιβλιοθήκη και το σώμα μας; Χωράμε να κάτσουμε, είναι μικρά ή μεγάλα; Ψηλά ή κοντά; Η Χρυσομαλλούσα θα μας δείξει ποιο είναι το σωστό μέγεθος επίπλου για μας.

 

Για παιδιά 6-12 ετών

 

29.06. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Ντετέκτιβς

 

Γνωρίζουμε διάσημους ντετέκτιβ. Παρατηρούν, καταγράφουν, παρακολουθούν. Είναι μεγάλοι, είναι μικρά παιδιά, όλοι αναγνωρίζουν την ξεχωριστή σημασία των δεδομένων στη διαλεύκανση ενός εγκλήματος. Γνωρίζουμε διάσημους ντετέκτιβ.

 

Για παιδιά 7-12 ετών

 

30.06. «ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Το άπειρο

 

Μετρώντας τον κόσμο μαθαίνουμε γι’ αυτό που είναι αμέτρητο.

 

Για παιδιά 4-7 ετών