Αδιανόητο: «Μαϊμού»-γιατρός παίζει με την υγεία εκατοντάδων παιδιών και εφήβων στην Αττική

Η περίπτωση του έχει καταγγελθεί από τον Αύγουστο του 2014 αλλά ακόμα εκκρεμεί η δίκη του με το υπουργείο Υγείας να μην αντιδράΑπίστευτο κι όμως πραγματικό: «Μαϊμού»- γιατρός παίζει με την υγεία εκατοντάδων παιδιών και εφήβων στην Αττική.

 

Ως καρδιολόγος χορηγεί αδιακρίτως ιατρικές βεβαιώσεις για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, ράγκμπι, καράτε κλπ).

 

Αυτό σημαίνει ότι παιδιά πχ με καρδιοπάθειες, διατρέχουν σοβαρότατο κίνδυνο ακόμη και για τη ζωή τους καθώς αθλούνται ή συμμετέχουν και σε αγώνες με πλαστά πιστοποιητικά. Ο συγκεκριμένος «γιατρός» διαφημίζει μάλιστα τις υποτιθέμενες συνεργασίες του με μια σειρά από αθλητικούς συλλόγους, μεταξύ άλλων ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ Πανιώνιος, ΠΑΕ Ναυπακτιακός Αστέρας. Κι όλα αυτά χωρίς να διαθέτει καν πτυχίο Ιατρικής Σχολής!

 

 

Ο συγκεκριμένος «γιατρός» διαφημίζει μάλιστα τις υποτιθέμενες συνεργασίες του με μια σειρά από αθλητικούς συλλόγους, μεταξύ άλλων ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ Πανιώνιος, ΠΑΕ Ναυπακτιακός Αστέρας. Κι όλα αυτά χωρίς να διαθέτει καν πτυχίο Ιατρικής Σχολής!  

 

Η πρωτοφανής αυτή υπόθεση αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος ή κατά το κοινώς λεγόμενο, υπόθεση με «μαϊμού»- γιατρό, «σέρνεται» τα τελευταία τρία χρόνια στα γρανάζια της ελληνικής δικαιοσύνης, όπως αποκαλύπτει το protothema.gr. Μια υπόθεση που προκαλεί σοκ όχι μόνο για τη δραστηριότητα αυτού του ανθρώπου αλλά και για τα αντανακλαστικά των αρμοδίων σε ό,τι αφορά το μείζον αυτό ζήτημα για την υγεία παιδιών και εφήβων.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, η υπόθεση αυτή καταγγέλθηκε για πρώτη φορά στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) τον Αύγουστο του 2014. Ο ΙΣΑ διαπίστωσε ότι ο φερόμενος ως γιατρός καρδιολόγος δεν είναι εγγεγραμμένος στον Σύλλογο.

 

Σημειωτέον ότι ο «μαϊμού»- γιατρός σφράγιζε τις ιατρικές γνωματεύσεις που έδινε στους ανυποψίαστους γονείς δηλώνοντας είτε καρδιολόγος με έδρα τον Βύρωνα είτε καρδιολόγος του νοσοκομείου Ιπποκράτειο – στο οποίο εννοείται πως ουδέποτε είχε εργαστεί.

 

Ο ΙΣΑ αναζήτησε περαιτέρω στοιχεία από την Περιφέρεια Αττικής σχετικά με το εν λόγω πρόσωπο, δεδομένου πως είναι η αρμόδια υπηρεσία για την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος των γιατρών. Η Περιφέρεια απάντησε πως «η με αριθμό 13060/15-12-2003 φερόμενη ως εκδοθείσα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Περιφέρεια Αττικής (νότιος τομέας) του ιατρού Ν.Α. δεν είναι έγκυρη».

 

Με αυτά τα δύο επιβαρυντικά στοιχεία για τον Ν.Α στη διάθεσή του ο ΙΣΑ, ότι δηλαδή δεν είναι μέλος του ΙΣΑ και ότι δεν έχει έγκυρη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ο ΙΣΑ προώθησε το θέμα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών τον Οκτώβριο του 2014.

 

 Ο φερόμενος ως γιατρός συνεχίζει να πλασάρει τις ανύπαρκτες …επιστημονικές του σπουδές: δηλώνει απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, με ειδίκευση στην Καρδιολογία στο Ωνάσειο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας. Επιπλέον, επέκτεινε και τις δραστηριότητές του καθώς ίδρυσε και ιατρικό εργαστήριο τις εξετάσεις των παιδιών και των εφήβων που παρακολουθούσε ως γιατρός συνεργαζόμενος με αθλητικούς ομίλους!

 

Τον Απρίλιο του 2015 ασκείται δίωξη σε βάρος του με την κατηγορία της τέλεσης πράξεων αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και προσδιορίζεται δικάσιμος στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για τις 16 Νοεμβρίου 2015.

 

Έκτοτε η υπόθεση παίρνει συνεχώς αναβολές. Η τελευταία ήταν στις 9 Φεβρουαρίου 2018.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοφανής αυτή υπόθεση καταγγέλθηκε τον Ιούνιο του 2016 και στο υπουργείο Υγείας το οποίο ουδόλως ασχολήθηκε με τον μαϊμού – γιατρό και την καταγγελία.

 

thesecretrealtruth