ΑΕΚ: «Φτηνά» τη γλίτωσε από την UEFA

«Φτηνά» τη γλίτωσε η ΑΕΚ από την UEFA για τα επεισόδια που στιγμάτισαν την αναμέτρηση με τον Αγιαξ για την 5η αγωνιστική του Champions League. Όπως ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία, η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με ένα χρόνο αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με διετή αναστολή. Παράλληλα, επιβλήθηκε στους «κιτρινόμαυρους» να αγωνιστούν δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και πρόστιμο 80.000 ευρώ.

 

 

Για την ΑΕΚ αποδείχθηκαν εξαιρετικά στοιχεία για την αποφυγή των χειρότερων, ότι απέφυγε να αντιδικήσει, να αμφισβητήσει τη σοβαρότητα των γεγονότων και τις εκθέσεις. Ηταν η πρώτη που καταδίκασε μέσω ανακοίνωσης τα γεγονότα και συνομολόγησε τα περισσότερα εξ αυτών. Στοιχεία που αποτέλεσαν συντονισμένη τακτική, απέναντι στα αρνητικά δεδομένα.

 

 

Κατά την πολύμηνη διαδικασία, η UEFA είχε ορίσει ειδικό επιθεωρητή. Μάλιστα, ήταν παρών στη χθεσινή (21/2) εκδίκαση της υπόθεσης και σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν ιδιαίτερα σκληρός, αποδίδοντας την ευθύνη των γεγονότων στην ΑΕΚ. «Εμείς έχουμε ένα κομμάτι από τη συνολική πίτα των ευθυνών των όσων έγιναν» ήταν η επωδός  του Μηνά Λυσάνδρου που εκπροσώπησε την ΑΕΚ στη διαδικασία.

 

 

Στην ΑΕΚ αντιλαμβάνονται πως απέφυγαν το «εγκεφαλικό», αλλά από την άλλη έχουν πολύ δρόμο, καθώς βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Αποτελεί πλέον απαίκτηση το ΟΑΚΑ να μετατραπεί σε «εκκλησία», όχι μόνο κατά τα τα δύο χρόνια της αναστολής, αλλά και στη συνέχεια αφού η ΑΕΚ έχει βρεθεί στο παρατηρητήριο της UEFA. Δεν αποκλείεται, κατά τη διάρκεια της ημέρας (22/2) να υπάρξει και επίσημη αντίδραση.