Άγιοι Θεόδωροι: Βρήκαν το ληστή της ALPHA Bank 2 χρόνια μετά - Όλο το χρονικό

Συνελήφθη, το βράδυ της Δευτέρας 26-11-2018 στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 36χρονος  διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και κλοπές.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω από κοινού με τουλάχιστον έξι (6) συνεργούς του, διέπρατταν από το 2016 ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις, σε εταιρείες και τράπεζες, ενώ ακόμη προέβαιναν και σε κλοπές οχημάτων.
Όπως προέκυψε ο Λήσταρχος ήταν ένας εκ των υπολοίπων συνεργών που είχαν ληστέψει την Alpha Bank των Αγίων Θεοδώρων. στις 30 /11/2016

 

Το χρονικό 

 

Κινηματογραφική ληστεία εκτιλύχθηκε το μεσημέρι της 30ης Νοεμβρίου 2016, σε υποκατάστημα της τράπεζας Alpha Bank, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Λίγα λεπτά πριν κλείσει η τράπεζα, δύο ένοπλοι ληστές που φορούσαν μακριά μπουφάν και αποκριάτικες μάσκες, εισήλθαν στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτή 15 πολίτες και υπό την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, αφαιρώντας από τα ταμεία 4.000 ευρώ.

 

Την ίδια ώρα, έξω από το κατάστημα τσίλιες κρατούσε ένας συνεργός τους. Κατά την έξοδό τους από την τράπεζα, εμφανίστηκε ένα περιπολικό και οι ληστές πυροβόλησαν τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

 

Αμέσως μετά, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και διέφυγαν αναπτύσσοντας ταχύτητα. Λίγη ώρα μετά, το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν, βρέθηκε καμμένο στην περιοχή Καμινάκι στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου. Οι πινακίδες αργότερα προέκυψε πως ήταν και αυτές κλεμμένες, από άσχετο αυτοκίνητο. 

 

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν επίσης:

 

  • Ένοπλη ληστεία, που διαπράχθηκε την 14-12-2016 σε εταιρεία στην Κάτω Κηφισιά, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες πυροβόλησαν σε βάρος των ιδιοκτητών και υπαλλήλων.
  • Διάρρηξη-κλοπή, που διαπράχθηκε την 28-7-2016 από εταιρεία επεξεργασίας-εμπορίας ρινισμάτων πολύτιμων μετάλλων στον Ασπρόπυργο.
  • Τρείς (3) κλοπές οχημάτων

Το παράνομο όφελος που αποκόμισαν οι δράστες, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το 1.100.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Ανακριτή, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών συνεχίζεται.