Άγριο κράξιμο στη Δημοτική Αρχή από τους κατοίκους του Σχίνου - "Δεν βρέχει, σας φτύνουν!"

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δημοτικού Συμβουλίου, το τέταρτο θέμα ημερήσιας διάταξης, αφορούσε στην πλατεία Παυσανία στο Σχίνο.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, η θέση της Δημοτικής Αρχής, δια στόματος του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Κώστα Παντελέου, είναι ότι με τη δημιουργία της πλατείας Παυσανία, έτσι όπως την παρουσίασαν, κατάφεραν να συνδυάσουν την επιθυμία της τοπικής κοινότητας για χώρο πλατείας, με τις ανάγκες της κοινότητας για θέσεις parking. Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "το έργο θα περιλαμβάνει και νησίδες πρασίνου και δενδοφύτευση και όμβρια και ηλεκτροφωτισμό και φωτιστικά σώματα και πινακίδες σήμανσης, ενώ θα κατασκευαστεί και ένα πηγάδι που θα αναδείξουμε. Δημιουργούμε, μετά από πολλές συζητήσεις, 57 θέσεις στάθμευσης και όχι 95 που είχε πει ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου, 2 θέσεις ΑΜΕΑ και 1 θέση τουριστικού λεωφορείου".

 

Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάσης Μουζάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "Αυτή δεν είναι πλατεία, με τη στενή έννοια του όρου. Αυτός θα είναι ένας χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων έτσι όπως το σχεδιάσατε και μας το παρουσιάσατε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν δούμε λίγο τις πλατείες στο Λουτράκι, όπως την πλατεία Παιδιού κτλ, βλέπουμε ότι πραγματικά πρόκειται για πλατεία. Την Κυριακή βρέθηκα στο Σχίνο και άκουσα πολλά παράπονα από τον κόσμο. Οι μαγαζάτορες θέλουν Parking για τα μαγαζιά τους αλλά όχι πάνω στην πλατεία καθώς εκεί ελλοχεύει και κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιο παιδί, καθώς από το σημείο θα περνούν πολλά αυτοκίνητα, ειδικά τους θερινούς μήνες. Μια πλατεία την κάνεις για να προσελκύσεις τον κόσμο και όχι για να διώξεις τον κόσμο και να βάλεις αυτοκίνητα".

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής του συνδυασμού "Με τους Πολίτες Μπροστά", Κώστας Λογοθέτης. Αντίθετα, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Βαρελάς, έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, Κώστα Παντελέου.

 

Αξίζει να σημειωθεί, στο θέμα τοποθετήθηκε και ο πρώην προεδρεύων του Εξωραϊστικού Συλλόγου κύριος Μενέλαος Παπαδημητράτος, ο οποίος κατέθεσε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εξωραϊστικού Συλλόγου, την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων του Τοπικού Διαμερίσματος Πισσίων-Σχίνου μαζί με 500 υπογραφές από κατοίκους που όλες ζητούσαν "να γίνει πλατεία και όχι θέσεις parking", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Παπαδημητράτος.

 


Ο κύριος Μενέλαος Παπαδημητράτος

 

Για την ιστορία, η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. αφού οι Κώστας Λογοθέτης, Θανάσης Μουζάκης, Θανάσης Γεωργίου και Ηλίας Κοφινάς, απείχαν από την ψηφοφορία.

 

Ωστόσο, άρχισαν ήδη τα πρώτα παράπονα από μέλη του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Σχίνου "Τα Γεράνεια", που με αναρτήσεις τους στη σελίδα του Συλλόγου στο facebook καταφέρονται εναντίον της Δημοτικής Αρχής Γκιώνη και μάλιστα με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

 

Χαρακτηριστικά:

 

Alessandro K....

 

Θα ηθελα να ρωτησω αυτους που πιεσαν να γινει η πλατεια Δημαρχου Γκιωνη parking και οχι πλατεια ειναι υπερηφανοι με τα σχολια ολων των ανθρωπων που εχουν τις περιουσιες τους στο Σχινο?
ΝΤΡΟΠΗ τουλαχιστον.
Δυστυχως τους φτυνουν και νομιζουν οτι βρεχει.
Οι εκλογες ερχονται.Θυμηθυται τους τοτε.
Θα εχουν και το θρασος να ζητησουν την ψηφο μας.
Γιαυτο ΟΛΟΙ πρεπει να παρευθουν στην Γενικη Συνελευση του Συλλογου μας.Να διαμαρυρηθουμε .
Ειναι πραγματικα πρωτογνωρα πραγματα αυτα.Οι κατοικοι λενε πλατεια και οι Δημοτικοι συμβουλοι ψηφιζουν parking.
Ολοι αυτοι θα περασουν απο το Σχινο ομως να ζητησουν να τους στηριξουμε στις Δημοτικες εκλογες που ερχονται.
Ελεγαν ψεματα σε ολους.Μας μιλαγαν για μια πλατεια και τελικα φτασαμε σε αυτο το σημειο.
Να μην χαιρεται ομως ΚΑΝΕΙΣ απο αυτους που επεβαλαν την αποψη τους.Ο μαρασμος θα ειναι γενικος για το Σχινο.
Οσο για τον προεδρο της Κοινοτητας τι να πουμε πια.Κυριε Γκικα ολοκληρωσατε το εργο σας.?Ενταξει ?Πλεον οι χαρακτηρισμοι που ακουγονται για εσας ειναι σκληροι πολυ σκληροι αλλα θα τους ακουσεται απο πρωτο χερι στη Γενικη Συνελευση του Συλλογου που τοσο πολεματε .Αν εχετε το θαρρος να ερθετε.
Οσο για τον αγαπητο ΚΥΡΙΟ Δημαρχο δεν θα πω οτι ειναι ψευτης ,δεν θα πω οτι στην προηγουμενη συνελευση παραπλανησε τους κατοικους,δεν θα πω οτι ειναι ανακολουθος σε αυτα που ειχε πει οτι θα εκανε οταν ηθελε να γινει Δημαρχος και ειχε ερθει στο Σχινο.Θα πω ενα πραγμα μονο ΚΡΙΜΑ ΓΙΩΡΓΟ.

 

Kostas D.....

 

Θέλω να ρωτήσω τον δήμαρχο ,με ποιο δικαίωμα αγνοεί την θέληση αυτών που τον πληρώνουν τόσα χρόνια ,και ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Και να του θυμίσω ότι σε λίγο καιρο θα κατέβει να μας τάξει όπως κάθε τέσσερα χρόνια ένα κάρο ψέματα, ας τολμήσει να έρθει.

 

Dimitris D....

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο πέρασε το θέμα της πλατείας Παυσανία... να γίνει ένα απέραντο πάρκινγκ χωρίς κοινόχρηστο χώρο, χωρίς παιδική χαρά, χωρίς παγκάκια, χωρίς στάση λεωφορείου, χωρίς τίποτα.

Αλλά από δημοτικούς σύμβουλους που λένε "τι την θέλετε την πλατεία, για δύο μήνες;;;" τι περιμένεις. Γι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να αναπτυχθεί αυτός ο Δήμος. Επειδή κάποιοι επαγγελματίες θέλουν πάρκινγκ δεν θα γίνει πλατεία. Και πανηγύριζαν στα τηλέφωνα μετά την απόφαση με τον άρχοντα του τόπου μας.

Στο δημοτικό συμβούλιο κατατέθηκαν η απόφαση Γεν. Συνέλευσης του Εξωραϊστικού Συλλόγου, η απόφαση της Γεν. Συνέλευσης κατοίκων του Τ.Δ. Πισσίων-Σχίνου, και 500 υπογραφές από κατοίκους που όλες ζητούσαν να γίνει πλατεία. Περισσότερη δημοκρατία πεθαίνεις...

Μούφα η πλατεία Παυσανία τελικά... 20 χρόνια ψέματα.