Αλαλούμ στη ΔΕΥΑΚ - Ο Δ. Μπίτζιος καλεί τους προέδρους σε κοινή διαμαρτυρία

Στο πλευρό των δημοτών που στενάζουν από τους φουσκωμένους λογαριασμούς νερού, τάσσεται ο πρόεδρος Χιλιομοδίου Δημήτρης Μπίτζιος.

 

Μια ιστορία που έχει ξεκινήσει από το 2016 όταν η ΔΕΥΑΚ έστειλε στους καταναλωτές συγκεντρωτικό λογαριασμό κατανάλωσης νερού που αφορούσε τρία συναπτά έτη (2013-2016) αυξάνοντας κατακόρυφα τον δείκτη εγκεφαλικών επεισοδίων στον τόπο μας.

 

Ο κ.Μπίτζιος μας ενημέρωσε ότι σε συνάντηση που είχε τότε με τον πρόεδρο και δήμαρχο της Κορίνθου αποφασίστηκε η χρέωση να υπολογίζεται με 0,30 ανά κυβικό νερού. Στους λογαριασμούς που στάλθηκαν προσφάτως, ο πρόεδρος Χιλιομοδίου υποστηρίζει πως επικρατεί αλαλούμ με τις χρεώσεις και με τις μετρήσεις με αποτέλεσμα τα διογκωμένα ποσά να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

 

«Στο Χιλιομόδι έχουμε συστήσει επιτροπή, έχουμε ορίσει δικηγόρο και πλέον θα κινηθούμε με νομικές διαδικασίες κατά παντός υπευθύνου», δήλωσε ο Δημήτρης Μπίτζιος ενώ ταυτόχρονα απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους τοπικούς προέδρους του δήμου Κορινθίων που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα (Σοφικό, Άσσος, Περιγιάλι, κ.α.) να έρθουν σε συνεννόηση για να συντονίσουν κοινή δράση ώστε να διασφαλίσουν τους δημότες από τις παράλογες χρεώσεις της ΔΕΥΑΚ.