Αλέκος Αλεξανδρής: Κατεβαίνει στις εκλογές - Δείτε σε ποιο Δήμο της Κορινθίας

Ο Αλέκος Αλεξανδρής κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μετά την επιτυχημένη καριέρα του ως αθλητής θα δοκιμαστεί και στην πολιτική.

 

 

Ο παλαίμαχος επιθετικός του Ολυμπιακού έχει αποδεχτεί την πρόταση του υποψήφιου Δημάρχου Σικυωνίων, Μάρκου Λέγγα, προκειμένου να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «συνΔΗΜΟΤΕΣ».

 

 

Ο Αλέκος Αλεξανδρής έχει επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κιάτο, τα τελευταία χρόνια και φαίνεται πως αποφάσισε να συνεισφέρει στα κοινά του τόπου του, διεκδικώντας την ψήφο των συμπολιτών του.

 

 

Η καριέρα του

 

 

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Πέλοπα Κιάτου και το 1986, σε ηλικία 18 ετών, πήγε στη Βέροια. Έδωσε τα πρώτα του διαπιστευτήρια στη μεγάλη κατηγορία σημειώνοντας συνολικά 10 γκολ με τη φανέλα της Βέροιας μέχρι τον Μάιο του 1988, όταν η «Βασίλισσα της Ημαθίας» υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική.

 

 

Συνέχισε να αγωνίζεται με τη φανέλα της Βέροιας για τα επόμενα τρία χρόνια στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, στο οποίο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ την περίοδο 1989-90.Το 1991 έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του παίρνοντας μεταγραφή για την ΑΕΚ, όπου την περίοδο εκείνη με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και αναδείχθηκε μία φορά πρώτος σκόρερ.

 

 

Το 1994 ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του στην ΑΕΚ και ο Αλεξανδρής αποδεχόμενος την πρόταση του Ολυμπιακού αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Πειραιά.

 

 

Στον Ολυμπιακό πήγε στα λεγόμενα «πέτρινα χρόνια», σε μια περίοδο που είχε να κατακτήσει το πρωτάθλημα 9 χρόνια και συνέβαλε στην αναγέννησή του. Την περίοδο 1996-97 αναδείχθηκε και πάλι πρώτος σκόρερ. Αξιομνημόνευτο έχει μείνει το τέρμα που σημείωσε εναντίον του Άγιαξ στις 23 Οκτωβρίου 1998 στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (1998-99).

 

 

 

 

Χαρακτηριστικά έχουν μείνει επίσης τα τέρματα του με ανάποδο ψαλίδι.

 

 

Το 2006 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, έχοντας συνολικά 504 συμμετοχές πρωταθλήματος και 249 τέρματα, καθώς και 48 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 10 τέρματα.

 

 

Επίσης, μαζί με τους Γιώργο Ανατολάκη και Μίμη Δομάζο είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει 10 πρωταθλήματα Ελλάδας. Τους ξεπερνούν μόνο οι Αντώνης Νικοπολίδης (11 πρωταθλήματα) και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (12 πρωταθλήματα).

 

 

Στις εθνικές ομάδες

 

 

Με την Ελλάδα αγωνίστηκε 42 φορές, έχοντας σημειώσει 10 τέρματα. Το ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη φανέλα πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 1991, στην εκτός έδρας φιλική αναμέτρηση με το Μαρόκο (0–0). Συμμετείχε στην αποστολή της Ελλάδας που έλαβε μέρος στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου των ΗΠΑ το 1994, αγωνιζόμενος σε έναν αγώνα.

 

 

Υπήρξε βασικό στέλεχος της εθνικής Ελπίδων που έλαβε μέρος στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων (Κ-21) το 1988, εναντίον της Γαλλίας.