Ανησυχία για τεράστιο ρήγμα στην Κένυα - Οι ειδικοί βλέπουν δημιουργία νέας ηπείρου (VIDEO)

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς ένα ρήγμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Κένυα και συγκεκριμένα στην κοιλάδα του Μεγάλου Ρήγματος.

 

 

Το ρήγμα, βάθους 50 μέτρων και πλάτους 20 μέτρων, δημιουργήθηκε πριν από δύο εβδομάδες και έχει κάνει αδύνατη τη διάβαση οχημάτων ή περαστικών από το σημείο.

 

Οι γεωλόγοι αναφέρουν πως η Κένυα, η Σομαλία, η Τανζανία και η μισή Αιθιοπία μπορεί τα επόμενα 50 εκατομμύρια χρόνια να διαχωριστούν από την αφρικανική ήπειρο και να δημιουργήσουν μία νέα ήπειρο.

 

Η κοιλάδα του Μεγάλου Ρήγματος εκτείνεται από την Σομαλία έως τη Μοζαμβίκη.

 

«Η κοιλάδα έχει προϊστορία μετακίνησης τεκτονικών πλακών και ηφαιστειακής δραστηριότητας», είπε ο γεωλόγος Ντέιβιντ Αντέλε στο Daily Nation.

 

«Δεν μπορείς να εμποδίσεις μία γεωλογική διαδικασία καθώς σημειώνεται από το βάθος, τον πυρήνα της Γης», σημείωσε ο ίδιος.

 

Λόγω του ρήγματος πολλές είναι οι οικογένειες που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. «Το να μένεις εδώ είναι σαν να μετράς αντίστροφά μέχρι να πεθάνεις», είπε μια 72χρονη πληγείσα.

 

Όπως είπε, ένα βράδυ η οικογένειά της έτρωγε, όταν ξαφνικά η Γη άνοιξε κάτω από τα πόδια τους και το σπίτι τους κόπηκε στα δύο.

 

 

CNN.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ