Αντιδράσεις για τα κριτήρια πρόσληψης δημοσιογράφων στο ΑΜΠΕ

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΑΜΠΕ, η οποία αφορά την πρόσληψη 52 δημοσιογράφων αορίστου χρόνου, απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επιστημόνων Επικοινωνίας, Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ και Πολιτισμού.

 

Παραλήπτες της επιστολής είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς, ο Κώστας Γαβρόγλου, όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, αλλά και οι πρόεδροι των πανεπιστημιακών τμημάτων Δημοσιογραφίας.

 

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για «φωτογραφικό και προσχηματικό» διαγωνισμό, καθώς στα κριτήρια πρόσληψης «δεν λαμβάνονται υπόψη οι επιστημονικές εξειδικεύσεις των τριών πανεπιστημιακών τμημάτων Επικοινωνίας και ΜΜΕ».

 

«Είναι προσβλητικά για τους νέους και άνεργους συναδέλφους που έχουν πολύ περισσότερα προσόντα από όσα απαιτούνται στην εν λόγω προκήρυξη, όμως, επί της ουσίας δεν τους δίνεται η δυνατότητα να ανταποκριθούν στην πρόσκληση επί ίσοις όροις» τονίζει, παράλληλα.

 

Καταγγέλλει δε, ότι επί της ουσίας αποκλείονται οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, καθώς στα κριτήρια πρόσληψης περιλαμβάνεται η προϋπηρεσία σε πρακτορείο ειδήσεων. «Αλήθεια, πόσα πρακτορεία ειδήσεων έχει η Ελλάδα» διερωτάται, χαρακτηριστικά, ο Σύλλογος.

 

Τέλος, ζητάει την άμεση ανάκληση και την αναδιατύπωση της πρόσκλησης, προκειμένου να επιτραπεί σ' όλους τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν, και ιδίως τους απόφοιτους των τριών τμημάτων Επικοινωνίας και ΜΜΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ