Απίστευτο! Ξεκίνησαν καμπάνια να...σταματήσει το Survivor!

Η εφημερίδα, ''δημοκρατία'', με ένα μακροσκελές κείμενο -καταπέλτη άρχισε διαδικασίες για να κόψει ο ΣΚΑΪ το ριάλιτι, που, όπως άλλωστε επεσήμανε και η ΜΠΑΛΟΘΙΑ πριν από μέρες, εγείρει εθνικιστική διάθεση και εντείνει το υπάρχον αρνητικό κλίμα μεταξύ των δύο λαών.

Δείτε αναλυτικά:

«Η ''δημοκρατία'' αρχίζει σήμερα καμπάνια για τη διακοπή του κατάπτυστου ''Survivor''. Tο ριάλιτι, που προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, είναι ένα ''προϊόν'' του Ατζούν Ιλιτζαλί, του Τούρκου μεγιστάνα των ΜΜΕ και προσωπικού φίλου του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο συμβάλλει και στην άτακτη πτώση του επιπέδου της ελληνικής τηλεόρασης αλλά και στη δημιουργία κλίματος άσκοπης όξυνσης των πνευμάτων μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής κοινωνίας. Η όξυνση των πνευμάτων και η έμμεση αλλά έντονη και διαρκής υπόμνηση της Ιστορίας των δύο λαών, που είναι βουτηγμένη στο αίμα, γίνονται μέσω της επιλογής της παραγωγής του ριάλιτι να ανταγωνίζονται σε αυτό δύο ''εθνικές'' ομάδες: η ελληνική εναντίον της τουρκικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και εκεί η στάση της παραγωγής είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενη, μια και η τουρκική ομάδα λέγεται ότι απαρτίζεται από ''επαγγελματίες'' του είδους.

 

Ο κ. Ιλιτζαλί, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος της δημιουργίας αλλά και ο βασικός κερδισμένος από αυτό το ριάλιτι, δεν φαίνεται ότι υπηρετεί μόνο την τσέπη του, αλλά -εκ του αποτελέσματος- και τις γεωπολιτικές επιδιώξεις της χώρας του. Τεράστιες όμως είναι οι ευθύνες και του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, που στον βωμό του κέρδους παραδίδει τη δημόσια συχνότητά του στα χέρια της τουρκικής προπαγάνδας. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που δίνει τέτοια δείγματα. Και στο παρελθόν είχε επιχειρήσει την διαστρέβλωση της ελληνικής Ιστορίας με απαράδεκτες εκπομπές.

 

Τώρα, το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό γίνεται καθημερινά στόχος μιας ΨΕ (Ψυχολογικής Επιχείρησης), που στοχεύει στην εξοικείωση με την ιδέα της «τουρκικής υπεροχής». Είναι ηλίου φαεινότερον ότι υπάρχει θέμα με την (ηθελημένη ή αθέλητη, δεν έχει και τόσο σημασία) παρέμβαση του Τούρκου παραγωγού, που ελέγχει μεγάλο μέρος του προγράμματος και ακόμη πιο μεγάλο μέρος των εσόδων του Σκάι.

 

Ο νεοσουλτάνος Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ελλάδας στην Τουρκία, μόνο τυχαία δεν έδωσε συγχαρητήρια στον ανταποκριτή του Σκάι στην Τουρκία, λέγοντάς του ότι τον παρακολουθεί μέσω της τουρκικής τηλεόρασης και τον… ευχαριστεί η αντικειμενικότητά του! Οι Έλληνες τηλεθεατές, που επιλέγουν να χαραμίσουν τον χρόνο τους παρακολουθώντας αυτή την αθλιότητα, αντί να προσπαθήσουν με έργα να καταφέρουν κάτι για τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους και την πατρίδα, περιμένουν -εις μάτην- να υπεραναπληρώσουν τη συλλογική κατήφεια μέσω της προσδοκίας για μια πρόσκαιρη νίκη επί των Τούρκων στο ριάλιτι.

 

Φυσικά, τον τελευταίο λόγο σε όλα σχεδόν τα ανθρώπινα τον έχει αυτός που ελέγχει την παραγωγή. Που μόνο σκοπό έχει να εξάψει τα μίση.  Για το ΕΣΡ, το οποίο θα έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει, φαίνεται πως υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.

 

Όμως, η Ελλάδα διαθέτει και νόμους και αρχές και θεσμικά όργανα που μπορούν να παρέμβουν ώστε να τεθεί ένα τέλος σε αυτή την αθλιότητα. Η εφημερίδα μας σκοπεύει να απευθυνθεί στα καθ’ ύλην αρμόδια όργανα τις αμέσως επόμενες ημέρες. Πρέπει να μπει ένα τέλος στο τουρκοριάλιτι «Survivor».
 

tvnea.com