Από τη Ρώμη στην Κόρινθο για τον Απόστολο Παύλο (Εικόνες)

Την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου επισκέφθηκε πριν από μερικές ημέρας ομάδα 20 Ρωμαιοκαθολικών νεαρών ενηλίκων φοιτητών με επικεφαλής τον Ιερέα τους κ. Herbert Vandersmissen με σκοπό να ακολουθήσουν τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου».

 

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Κατά την εδώ παραμονή τους και κατόπιν της σχετικής έγκρισης της Ι. Μητροπόλεως μας, ξεναγήθηκαν από τον κ. Απόστολο Παπαφωτίου, Πολ. Μηχανικό και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της.

 

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον αρχαιοπρεπή Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Υψηλών Αλωνίων Ξυλοκάστρου, ο οποίος είναι αντίγραφο συγκροτήματος Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής, όπου οι φοιτητές και ο επικεφαλής τους ξεναγήθηκαν τόσο εντός του Ι. Ναού όσο και στους υπόλοιπους χώρους του συγκροτήματος και συγκεκριμένα, στην υπαίθρια Βασιλική, στον πύργο, στο Βαπτιστήριο, και στα προσκτίσματα αυτής.

 

Μετά το πέρας της ξενάγησης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Ι. Ακολουθία του Εσπερινού προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας του Ορθόδοξου Ανατολικού Τυπικού της Εκκλησίας μας. Του Εσπερινού επακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση επί λειτουργικών, θεολογικών και αρχιτεκτονικών θεμάτων με την συμμετοχή του Αιδέσ. Πρωτ. π. Αναστασίου Κουτσούρη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Ξυλοκάστρου και Εφημερίου του ως άνω Ι. Ναού».

 

 

       

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ