Απόφαση του ΣΤΕ υπέρ της ΕΑΣ Κιάτου

Την απόφαση του ΣΤΕ υπέρ της ΕΑΣ Κιάτου χαιρετίζει με ανακοίνωση της η συνεταιριστική οργάνωση.

 

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:

 

«Η Ε.Α.Σ. ΚΙΑΤΟΥ Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Α.Ε., έχοντας απόλυτο σεβασμό και εμπιστοσύνη στο θεσμό της Δικαιοσύνης, χαιρετίζει την τολμηρή απόφαση στο ΣτΕ, που υπό το πρίσμα των εξουσιών του ακυρωτικού δικαστή όχι μόνο ανέστειλε την κυβερνητική μεθόδευση περί,,διαπίστωσης της αυτοδίκαιης λύσης και θέσης σε εκκαθάριση» της εταιρείας μας, αλλά εν τοις πράγμασι ακύρωσε και την αόριστη νομική έννοια που εν είδει νομοθετικής πρόνοιας,,  ύφαναν»  οι  βουλευτές  του Σύριζα με το πρόσχημα της προστασίας της συνεταιριστικής ιδέας!

 

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί αυτή η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί την αναγκαία βάση διασφάλισης στη «θωράκιση του συνεταιριστικού κινήματος», προστατεύει την οικονομική ελευθερία και πέραν τούτου, την ελευθερία άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρίας μας. Εξάλλου ο δικαστής εφαρμόζει και ερμηνεύει τον νόμο, αλλά και τον συμπληρώνει, διευκρινίζει τα όρια του, καλύπτει τα κενά του χωρίς να αναμένει την επέμβαση του νομοθέτη.

 

Η Ε.Α.Σ. ΚΙΑΤΟΥ Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Α.Ε., με όπλο το δίκαιο και τη λογική, άντεξε τον «ανήθικο» και νομικά αβάσιμο «πόλεμο», που δέχθηκε από την αρχή_ αυτής της ύπουλης και συντονισμένης κυβερνητικής  μεθόδευσης  και μέχρι πριν λίγες μέρες, έχοντας την ομόθυμη στήριξη όλων των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων κα ι Επιχειρήσεων της Ελλάδας, έδωσε ένα αγώνα ενάντια στα τοπικά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, αλλά κα ι στα παράκεντρα εξουσίας, που επιθυμούν να πλήξουν το συνεταιριστικό κίνημα γενικότερα. Και έτσι θα συνεχίσει.

 

Ευελπιστούμε αυτή η «σύμπτωση» ανάμεσα στην έννοια του «δημοσίου συμφέροντος», όπως την καταλαβαίνουν οι συνεταιριστές όλης της Ελλάδας αλλά και όπως την υπερασπίστηκε ο θεσμός της Δικαιοσύνης, να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, που ενδεχομένως έχουν πληγεί από παράκεντρα εξουσίας, προκειμένου να μην εγκαταλειφθεί το ιδεώδες του κράτους δικαίου.

 

Όσο για τα τοπικά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που δήθεν κόπτονται για την προστασία της συνεταιριστικής ιδέας… στην πραγματικότητα θυμίζουν ένα πολύ ωραίο – μισοξεχασμένο – τραγούδι σε στίχους Μανώλη Ρασούλη και μουσική Μάνου ΛοΤζου με τίτλο 11 Ντ ύθηκες Μακρυγιάννης τις Απόκριες»…»

 

Πηγή-ypaithros.gr