Απογοητευμένοι 3 στους 4 εμπόρους από την κίνηση της Κυριακής

Απογοητευμένοι από την αγοραστική κίνηση την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 δηλώνουν 3 στους 4 έμποροι στην ειδική έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας συνοψίζονται στα εξής τέσσερα σημεία:

- H πλειονότητα των επιχειρήσεων (75%) δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένη από τον κύκλο εργασιών της Κυριακής. Μόνο το 7% των επιχειρηματιών δήλωσε αρκετά ικανοποιημένο και μόλις 1% πολύ ικανοποιημένο.

- Σε σύγκριση με τον τζίρο μιας καθημερινής ημέρας, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (84%) δήλωσε ότι ο τζίρος της Κυριακής ήταν μικρότερος και μόλις το 2% ότι ήταν μεγαλύτερος

- Παρόμοια ήταν τα ευρήματα σε σύγκριση με τον τζίρο του Σαββάτου, καθώς το 87% των εμπόρων σημείωσε ότι ο τζίρος της Κυριακής ήταν χαμηλότερος και μόλις το 3% ότι ήταν υψηλότερος

- Σε ποσοστό 67% οι έμποροι υποστηρίζουν ότι το άνοιγμα των Κυριακών δεν έχει συμβάλλει καθόλου στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα καταστήματα.

Η έρευνα ήταν τηλεφωνική με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου σε δείγμα 250 επιχειρήσεων, εφαρμόζοντας στρωματοποιημένη δειγματοληψία σε δύο στάδια, σε εμπορικές αγορές αστικών κέντρων της χώρας.