Αποκάλυψη Κομίνη: Ο Γκαγκάτσης μου ζήτησε να γράψω ότι ο αγώνας θα πρέπει να κατοχυρωθεί στον ΠΑΟΚ!

Δεν τους έφτανε που πέτυχαν να "μετρήσει" τον άκυρο γκολ δύο ώρες μετά την... ακύρωση του κι αφού προηγήθηκε η εισβολή του Σαββίδη με όπλο, ήθελαν να γραφτεί ότι πήραν και τον αγώνα

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΟΜΙΝΗ

 

Το φως της δημοσιότητας είδε μέσω του μπλογκ του Κυριάκου Θωμαϊδη ΟΛΟΚΛΗΡΗ η κατάθεση Κομίνη στον Καποδίστρια μεσω υπομνήματος. Εκτός του ότι ο Κομίνης απαντώντας στις ερωτήσεις εμμένει στο φύλλο αγώνος όπως αποκάλυψε πρώτο από νωρίς το aek365 οπότε αθωώνει και τυπικά την ΑΕΚ και καταδικάζει ΠΑΟΚ, Σαββίδη και Μίχελ, η κατάθεση του έχει κι άλλα ενδιαφέροντα σημεία. Κυριότερο είναι η αποκάλυψη πως ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης του ζήτησε να γράψει στο φύλλο αγώνος ως δήλωση του πως ο αγώνας θα πρέπει να κατοχυρωθεί υπέρ του ΠΑΟΚ (!), γεγονός που αποκαλύπτει και από που υπήρξαν οι διαρροές προς τον ρεπόρτερ ΠΑΟΚ της ΕΡΤ και όχι μόνο τα μεσάνυχτα της Κυριακής ότι ο αγώνας διεκόπη με υπαιτιότητα της ΑΕΚ! Ο ΠΑΟΚ πήγε λοιπόν για τον απόλυτο… θρίαμβο αφού από ένα γκολ που είχε ακυρωθεί και με τέσσερα λεπτά να απομένουν με αποτέλεσμα 0-0 όχι μόνο… σκόραρε δυο ώρες μετά στα αποδυτήρια κι ενώ όλος ο πλανήτης είχε δει το… όπλο του Σαββίδη αλλά προσπάθησε να πάρει εκεί επιτόπου στα αποδυτήρια και τον αγώνα στα χαρτιά! Ο Κομίνης φυσικά όπως αναφέρει στο υπόμνημα του είπε πολύ απλά ότι αυτό δεν γίνεται και αν θέλει ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει ένσταση όπως και έκανε η ομάδα της Θεσσαλονίκης τελικά. 

Επίσης ενδιαφέρον έχει και η επισήμανση Κομίνη (Β2) ότι ενημέρωσε τις ομάδες για το 1-0 ταυτόχρονα με την ενημέρωση ότι διακόπτει οριστικά τον αγώνα οπότε καταρρέει και το μύθευμα ότι η ΑΕΚ δεχόταν να παίξει με 0-0 και δήθεν δεν κατέβηκε μόλις ενημερώθηκε ότι το γκολ θα μετρήσει. Η ενημέρωση έγινε πάνω από δύο ώρες μετά την διακοπή λόγω Σαββίδη η οποία και μετατράπηκε σε οριστική. Και φυσικά ο Κομίνης επιβεβαιώνει πως ουδέποτε ζήτησε από τις ομάδες να βγουν στον αγωνιστικό χώρο, παρότι ο ΠΑΟΚ για λόγους εντυπώσεων βγήκε μόνος του κοντά στα… μεσάνυχτα και μάλιστα με τον… Μακ να πανηγυρίζει γκολ! Και μια τελευταία αλλά και σημαντική παρατήρηση. Οπως φαίνεται στο έγγραφο ο Κομίνης απάντησε στις ερωτήσεις άμεσα από την Παρασκευή κιόλας γεγονός που δείχνει ότι δεν είχε ενδοιασμούς κι αμφιβολίες. 

 

Αναλυτικά η κατάθεση Κομίνη όπως δημοσιεύεται στο dikisports:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ

 

 Δυνάμει της με αριθ. πρωτ. 114/16.03.2018 έγγραφης παραγγελίας Σας, καλούμε να αποστείλω παρατηρήσεις – διευκρινίσεις: Α) Επί της από 13.03.2018 Ενστασης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά του κύρους του Φύλλου Αγώνος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος διεξήχθη και δεν ολοκληρώθηκε στο γήπεδο Τούμπας Θεσσαλονίκης, την 11.03.2018 και ώρα 19:30 μ.μ., στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ, αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 και Β) Επί των τιθέμενων στο ως άνω έγγραφό Σας τριών (3) ερωτημάτων.
Α)  Επί της από 13.03.2018 Ενστασης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η θέση μου ταυτίζεται με τις επαρκώς αιτιολογημένες και με σαφήνεια διατυπωμένες παρατηρήσεις μου στο από 11.03.2013 Φύλλο Αγώνος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος διεξήχθη και δεν ολοκληρώθηκε στο γήπεδο Τούμπας Θεσσαλονίκης την 11.03.2018 και ώρα 19:30 μ.μ., στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ και συμπληρώθηκαν με το από 12.03.2018 ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail). Στο ως άνω Φύλλο Αγώνος αναφέρεται αυτολεξεί:

 

«Στο 10’ λεπτό του αγώνα απομάκρυνα για τη μεν γηπεδούχο τον εκπρόσωπό της κ. Παντελή Κωνσταντινίδη και για τη δε φιλοξενούμενη τον κ. Καλτσίδη Γεώργιο, ο οποίος βρισκόταν στον επιπλέον πάγκο με την ιδιότητα ως ποδοσφαιρικό team, διότι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε απόφασή μου εγκαταλείποντας την τεχνική περιοχή. Στο 55’ λεπτό του αγώνα έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα για τη χρήση λέιζερ από φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδος. Στο 83’ λεπτό του αγώνα απομάκρυνα από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδος τον προπονητή Jimenez Manuel διότι στην απόφασή μου εξήλθε της τεχνικής περιοχής διαμαρτυρόμενος έντονα. Στο 89’ λεπτό του αγώνα μετά από επίτευξη τέρματος της γηπεδούχου ομάδος, αρχικά ύψωσα το χέρι μου υποδεικνύοντας παράβαση οφσάιντ και μετά από διαβουλεύσεις με τον β’ βοηθό αν το γκολ είναι έγκυρο ή μη (οφσάιντ ή όχι) αποφάσισα την κατακύρωσή του. Προτού ανακοινώσω την απόφασή μου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο βίαια ο κ. Σαββίδης Ιβάν με τη συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφαλείας και ζητούσε από την ομάδα του να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ κ. Δημητριάδη Βασίλη, τον οποίο απώθησε βίαια. Ταυτόχρονα ο δηλωθείς τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ κ. Lubos Michel με πλησίασε απειλητικά και μου είπε: «You are finished today» (Σ.Σ.: «ΕΣΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΣΗΜΕΡΑ»). Μετά από αυτά τα γεγονότα αποφάσισα να εισέλθουμε στο χώρο των αποδυτηρίων διότι η κατάσταση που επικρατούσε απαγόρευε την ομαλή συνέχιση του αγώνα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στα αποδυτήρια ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνάς Λυσσάνδρου μου δήλωσε ότι: «ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ κ. ΣΑΒΒΙΔΗ,  Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ (τα οποία αναγράφονται παραπάνω), ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΑΕΚ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΓΕΓΟΝΟΤΑ».  Κατόπιν όλα τα παραπάνω, αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των ομάδων ότι τη στιγμή εκείνη το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδος.

 

ΓΚΟΛ 90' 5.ΒΑΡΕΛΑ

 

1-0».

 

Β.1. 

Από το σύνολο των αναγραφόμενων στο από 11.03.2018 Φύλλο Αγώνος του ποδοσφαιρικού μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ - ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος διεξήχθη και δεν ολοκληρώθηκε στο γήπεδο Τούμπας Θεσσαλονίκης την 11.03.2018 και ώρα 19:30μ.μ, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League Ελλάδα και συμπληρώθηκαν μετά από 12.03.2018 ηλεκτρονικό μήνυμα (email) προκύπτει, πως έλαβα υπόψιν το σύνολο των γεγονότων πριν αποφασίσω την οριστική διακοπή του αγώνα και ενημερώσω τους εκπροσώπους αμφοτέρων των ομάδων και εκφράσω την τελική μου απόφαση, δεδομένου πως δεν ήταν δυνατή η συνέχιση του ως άνω ποδοσφαιρικού αγώνα.

 

Β.2.
Η ενημέρωση των νομίμων εκπροσώπων αμφοτέρων των ΠΑΕ, ήτοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ ΑΕΚ, έλαβε χώρα ταυτόχρονα, όπως αποτυπώνεται στην τελευταία παράγραφο του από 11.03.2013 Φύλλο Αγώνος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ τω ν ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ, όπου αναφέρεται αυτολεξεί:

"Κατόπιν όλα τα παραπάνω, αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των ομάδων ότι τη στιγμή εκείνη το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδος".
 
 
Β.3.

Από τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Χρυσόστομο Γκαγκάτση, μου ζητήθηκε να καταγράψω στο Φύλλο Αγώνα δήλωση, πως ο ως άνω αγώνας θα πρέπει να κατοχυρωθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.  Του υπέμνησα, πως παρόμοια καταγραφή δεν είναι δυνατό να γίνει στο Φύλλο Αγώνα, καθώς συνιστά αυτοτελή ένσταση, η οποία, όπως προκύπτει από τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 15 και 23 ΚΑΠ/ΕΠΟ, υποβάλλεται μόνο ενώπιον των αρμοδίων οργάνων».

 

Ηγουμενίτσα 16.03.2018

Γ. Κομίνης

Διεθνής Διαιτητής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ