Αποκλειστικό: Με ένα ασθενοφόρο το Λουτράκι – 60χρονη έμεινε αβοήθητη!

Ένα περιστατικό σε παραλιακό κατάστημα εστίασης στο Λουτράκι έφερε στην επιφάνεια το τεράστιο θέμα ασφάλειας της υγείας και της ζωής τόσο των μονίμων κατοίκων, όσο και των χιλιάδων τουριστών, οι οποίοι επισκέπτονται την πόλη τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018, το μεσημέρι. Μια παρέα αποφάσισε να πάει σε παραλιακό κατάστημα εστίασης για μεσημεριανό φαγητό. Αμέσως μόλις κάθισαν στο τραπέζι τους όμως, μια 60χρονη γυναίκα αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις της!

 

Στο κατάστημα σήμανε αμέσως, συναγερμός και το προσωπικό, όπως ήταν φυσικό, κάλεσε αμέσως στο Κέντρο Υγείας του Λουτρακίου, προκειμένου να έρθει ασθενοφόρο για να παραλάβει και να περιθάλψει την ασθενή. Η απάντηση από το Κέντρο υγείας όμως, ήταν τόσο αποστομωτική, όσο και  απογοητευτική: «Το μοναδικό ασθενοφόρο που υπάρχει βρίσκεται σε άλλο περιστατικό και δεν υπάρχει δυνατότητα να έρθει κάποιος…».

 

Το προσωπικό του καταστήματος προ αυτού του αδιεξόδου και με τη γυναίκα να είναι ακόμη λιπόθυμη, κράτησε ευτυχώς, την ψυχραιμία του. Κάλεσαν τους ναυαγοσώστες, από την παραλία του Λουτρακίου, των οποίων βεβαίως και δεν ήταν ευθύνη η περίθαλψη της γυναίκας, αλλά γνωρίζουν να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες καλύτερα από τους απλούς πολίτες. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές τους, η γυναίκα ήταν αδύνατον να συνέλθει.

 

Για το λόγο αυτό κάλεσαν και πάλι για ασθενοφόρο, αυτή τη φορά το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). Από το “166” του σταθμού της Κορίνθου όμως, έλαβαν και πάλι την ίδια απάντηση! Ότι δηλαδή, δεν υπάρχουν διαθέσιμα οχήματα για το περιστατικό!

 

Τελικά, μετά από αρκετή προσπάθεια οι ναυαγοσώστες κατάφεραν να συνεφέρουν τη γυναίκα, η οποία όμως, κάτωχρη και αδύναμη δεν μπορούσε ούτε να επικοινωνήσει καλά-καλά με τους παρισταμένους. Όταν μετά από αρκετή προσπάθεια, κατάφεραν, ναυαγοσώστες και προσωπικό του καταστήματος, να φροντίσουν τη γυναίκα και εκείνη να σταθεί στα πόδια της, αποχώρησαν από το κατάστημα, με σκοπό να μεταφέρουν τη γυναίκα σε κάποιον ιδιώτη γιατρό, με δικά τους μέσα…

 

Το συγκεκριμένο περιστατικό έληξε ευτυχώς, αίσια για την ασθενή και το μόνο πρόβλημα ήταν το σοκ της ίδιας και προφανώς όλων των παρευρισκομένων. Σε άλλη περίπτωση όμως, ο μη γένοιτο, κατά την οποία το περιστατικό θα είναι πιο σοβαρό (κάποιο καρδιολογικό, αναπνευστικό ή κάποιο σοβαρό ατύχημα), ο ασθενής θα αφηνόταν στη μοίρα και την τύχη του να υποστεί ανήκεστο βλάβη ή ακόμη και το μοιραίο, μόνος και αβοήθητος, στο κέντρο της μεγαλύτερης και δημοφιλέστερης Λουτρόπολης της χώρας, σε απόσταση μόλις 80 χλμ. από το κέντρο της πρωτεύουσας της Ελλάδας, χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον 21ο αιώνα!..