Αποκλειστικό: Νερό με το… σταγονόμετρο αντί διακοπής επιβάλλει ήδη η ΔΕΥΑ Λουτρακίου

Πρωτοποριακή μέθοδο συνέτισης των “αμελών” οφειλετών εφαρμόζει ήδη η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του loutraki365. Πρόκειται για ένα σύστημα μείωσης του παρεχόμενου όγκου νερού, το οποίο εφαρμόζεται αντί της απειλής ή εφαρμογής του μέτρου της διακοπής υδροδότησης, προς όσους είτε αμελούν είτε δυστροπούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τη δημοτική επιχείρηση, για την κατανάλωση νερού!

 

Του Γιάννη Κ. Ηλιάδη

 

Με το σκεπτικό ότι το νερό είναι φυσικό αγαθό, πολύτιμο για τη ζωή, τόσο η διοίκηση, όσο και οι εργαζόμενοι στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης είχαν μια πρωτοπόρα ιδέα: Να παύσει η απειλή διακοπής υδροδότησης προς τους οφειλέτες και να ξεκινήσει η εγκατάσταση ειδικών μηχανημάτων στα “ρολόγια” όσων οφείλουν. Τα μηχανήματα αυτά περιορίζουν τη ροή του παρεχόμενου νερού, με αποτέλεσμα, αυτό που διαπιστώνει ο χρήστης εντός του χώρου χρήσης της συγκεκριμένης παροχής να είναι ιδιαιτέρως μειωμένη πίεση, αλλά χωρίς να αποκλείεται από το πολύτιμο φυσικό αγαθό, στο οποίο όλοι οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση.

 

Και φυσικά, σε πρώτη προτεραιότητα βρίσκονται οι μεγαλύτεροι οφειλέτες της ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων, χωρίς όμως, στο τέλος, να εξαιρεθεί κανείς, εφόσον συνεχίσει να αδιαφορεί για την οφειλή του από την κατανάλωση νερού.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο αυτό σύστημα έχει ήδη αρχίσει να εγκαθίσταται από χθες, με τα πρώτα 100 περίπου ειδικά μηχανήματα να έχουν εγκατασταθεί στους πρώτους οφειλέτες, αφού βέβαια έχουν ήδη ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη παρέμβαση…

 

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα υπήρχε παλαιότερα και χρησιμοποιείτο σε διάφορες χώρες, αλλά με την πάροδο του χρόνου ατόνησε. Έτσι το τεχνικό τμήμα της ΔΕΥΑ προχώρησε σε δικό του “πατεντάρισμα” και κατασκευή ενός παρόμοιου μηχανήματος, βάσει σχεδίων ενός ιταλικού πρωτοτύπου.

 

Πάντως, τόσο η διοίκηση, όσο και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων ευελπιστούν ότι δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε πολλές τέτοιου είδους παρεμβάσεις, εκτιμώντας ότι αρκετοί από τους οφειλέτες θα προστρέξουν να εκμεταλλευτούν και της ευνοϊκής ρύθμισης, την οποία προσφέρει η Επιχείρηση, με αποπληρωμή σε 100 δόσεις και μείωση ή ακόμη και διαγραφή των προσαυξήσεων, ανάλογα με τον τρόπο αποπληρωμής που θα επιλέξουν.

 

Φυσικά, όσοι αδιαφορήσουν για την εφαρμογή του μέτρου και στη δική τους παροχή, θα πρέπει να έχουν πάρει απόφαση ότι εν μέσω καλοκαιριού θα έχουν ιδιαίτερη υπομονή για να κάνουν το μπάνιο τους, αλλά και ότι, με δική τους επιλογή, θα θέσουν σε κίνδυνο τις οικιακές τους συσκευές που χρησιμοποιούν παροχή νερού (πλυντήρια ρούχων και πιάτων ή πως με τον καθαρισμό των κήπων και το πότισμα των φυτών τους θα περνούν πολλαπλάσιο χρόνο…