Αποκτήστε ένα κάστρο στη Γαλλία με… 50 ευρώ!

Μέσω μιας ιδιαίτερης εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων επιχειρείται να «διασωθεί» ένα υπό κατάρρευση κάστρο στη Γαλλία, δίνοντας την ευκαιρία στους δωρητές να αποκτήσουν και τίτλους ιδιοκτησίας του.

 

Πρόκειται για το κάστρο Ebaupinay στην περιοχή Deux-Sèvres της δυτικής Γαλλίας, το οποίο χτίστηκε τον 14ο αιώνα και μέχρι στιγμής για την ανακαίνισή του έχουν συγκεντρωθεί 239.000 ευρώ από 2.400 δωρεές.

 

Οι δωρητές, για κάθε προσφορά γίνονται αυτόματα και μέτοχοι του κάστρου, με την τιμή της κάθε μετοχής να ανέρχεται σε 50 ευρώ. Έχοντας θέσει ως στόχο τα 650.000 ευρώ, οι διοργανωτές πρέπει να συγκεντρώσουν ακόμη 411.000 ευρώ τους επόμενους 2,5 μήνες. Αν ο χρηματικός στόχος επιτευχθεί, σχεδιάζεται το κάστρο Ebaupinay, από εγκαταλελειμμένο κτίριο να μετατραπεί σε τουριστική ατραξιόν.

 

«Μετά το τέλος της εκστρατείας, εφόσον έχει συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό, θα συσταθεί μια εταιρεία – ιδιοκτήτρια του κάστρου και ο κάθε δωρητής θα είναι μέτοχός της, κάτοχος ποσοστού ανάλογου με το ποσό το οποίο έχει προσφέρει. Στη συνέχεια, η εταιρεία θα λειτουργεί δημοκρατικά, με διοικητικό συμβούλιο και ετήσιες συνελεύσεις», εξηγούν οι διοργανωτές της καμπάνιας.

 

Πρόκειται για τη δεύτερη ανάλογη εκστρατεία στη Γαλλία. Πέρυσι, μέσω αντίστοιχης καμπάνιας είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 830.000 ευρώ για την ανακαίνιση του Château de la Mothe Chandeniers, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

 

Πηγή: Independent