Απολογήθηκε o δολοφόνος του Μάλεμε

Του άρεσε να ακούει τις σειρήνες των πυροσβεστικών οχημάτων… Ο λόγος για τον δολοφόνο της Αμερικανίδας βιολόγου στο Μάλεμε, ο οποίος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για εμπρησμό.

 

Ο Γιάννης Παρασκάκης φέρεται να είχε ισχυρισθεί τότε ότι είχε βάλει φωτιά σε περιοχή κοντά στο σπίτι του, διότι του άρεσε το «άκουσμα» των σειρήνων.

 

Ο καθ' ομολογίαν δράστης του εγκλήματος οδηγήθηκε σήμερα στις ανακριτικές αρχές, προκειμένου να απολογηθεί για το ειδεχθές έγκλημα με θύμα τη Suzanne Eaton, έπειτα από προθεσμία που έλαβε.

 

Οι κινήσεις του δολοφόνου μετά το έγκλημα

 

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 27χρονος δράστης λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία της 60χρονης έφυγε από τη σπηλιά και πήγε σ’ ένα κοντινό νεκροταφείο, προκειμένου να σβήσει τα ενοχοποιητικά ίχνη από το αυτοκίνητό του.

 

Άνοιξε το πορτμπαγκάζ και το έπλυνε εξονυχιστικά από αίματα κι άλλα στοιχεία που θα φανέρωναν σε τυχαίο έλεγχο πως εκεί μέσα είχε τοποθετήσει το σώμα της 60χρονης Αμερικανίδας.

 

Μάλιστα, αυτό φαίνεται να ήταν κι ένα από τα… κλειδιά της υπόθεσης, καθώς όταν οι αστυνομικοί βρήκαν το αυτοκίνητο, παρατήρησαν πως το μόνο καθαρό σημείο ήταν το πορτμπαγκάζ.

 

Στο μικροσκόπιο άλλα τρία περιστατικά

 

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται άλλα τρία περιστατικά επιθέσεων που σχετίζονται με τον δολοφόνο του Μάλεμε.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία Πολωνή, μόνιμη κάτοικος της Κισσάμου, προσήλθε στην Ασφάλεια Χανίων και κατήγγειλε πως πριν από δύο μήνες την είχε ακολουθήσει άγνωστος δράστης με ένα λευκό όχημα κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου και μάλιστα την είχε χτυπήσει με το πλάι του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να τη ρίξει κάτω.

 

Εκείνη κατάφερε να σηκωθεί και να τραπεί σε φυγή. Όταν οι αστυνομικοί τής επέδειξαν φωτογραφίες του αυτοκινήτου του δράστη, εκείνη αναγνώρισε σε αυτές το όχημα που την παρέσυρε και έτσι πλέον οι Αρχές ερευνούν και αυτό το περιστατικό αλλά και το ενδεχόμενο να υπάρχουν και τυχόν άλλα θύματα του 27χρονου.

 

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν και ακόμη δύο καταγγελίες από γυναίκες που θυμίζουν τη δολοφονική επίθεση σε βάρος της 60χρονης.

 

Εκείνη της Λιθουανής που είδε να βγαίνει κάποιος από αυτοκίνητο και να την πλησιάζει. Κατάφερε όμως να γλυτώσει, επειδή άρχισε να τρέχει και επειδή γύρω της υπήρχε κόσμος. 

 

Η τρίτη καταγγελία ανήκει σε Ελληνίδα, η οποία αποκάλυψε ότι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Σώθηκε όμως, αφού φώναξε και έτρεξε, ενώ γύρω της υπήρχε κόσμος.

 

Μία ιστοσελίδα στη μνήμη της βιολόγου

 

Στο μεταξύ, μια ιστοσελίδα που τιμά τη μνήμη της Suzanne Eaton δημιούργησαν οι συνάδελφοί της από το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας, μέλος του οποίου ήταν η Αμερικανίδα βιολόγος.

 

«Η κοινότητα των επιστημών για τη ζωή εκφράζει τη λύπη της για τον θάνατο της Suzanne Eaton. Με μεγάλη θλίψη και σοκ ανακοινώνουμε τον θάνατο του μέλους του EMBL Suzanne Eaton, η οποία είχε εξαφανιστεί στο ελληνικό νησί της Κρήτης στις 2 Ιουλίου και πέθανε με τραγικό τρόπο, θάνατος που ήταν αποτέλεσμα μιας εγκληματικής πράξης η οποία βρίσκεται υπό έρευνα» αναφέρει μεταξύ άλλων η συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

 

«Θρηνούμε και βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ. Χάσαμε μία απίστευτη φίλη και συνάδελφος, μία διακεκριμένη επιστήμονα» προστίθεται.

 

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, συνάδελφοι και φίλοι της Εaton μπορούν να γράψουν τα δικά τους λόγια, λέγοντας το «τελευταίο αντίο» στην επιστήμονα.

 

zougla.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ