Αρχαιοφύλακες: Λυπούμαστε για τις ακυρώσεις αλλά...δεν δουλεύουμε υπερωριακά

Δηλώνουν την απογοήτευσή τους, αλλά ... δεν κάνουν πίσω οι αρχαιοφύλακες

 

 

 

Την απόγοήτευσή τους εκφράζουν για την ακύρωση εκδηλώσεων σ' όλη την Ελλάδα λόγω της απόφασής τους να μην εργάζονται υπερωριακά χωρίς αμοιβή, πλην, όμως, ... δεν κάνουν πίσω οι αρχαιοφύλακες.

 

Η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ

 

«Η ΠΕΥΦΑ εκφράζει την απογοήτευσή της για την ακύρωση εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. Είχαμε έγκαιρα ενημερώσει με υπομνήματα και δελτία τύπου, ότι οι Αρχαιοφύλακες δεν θα εργάζονται υπερωριακά εκτός ωραρίου χωρίς αμοιβή. Παρ’όλα αυτά, ακόμη το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει επιλυθεί και βέβαια δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι γ’αυτό.

 

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα και είμαστε στην διάθεσή της Ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού με την εμπειρία μας να βοηθήσουμε, όπως κάναμε άλλωστε μέχρι σήμερα, οποτεδήποτε μας ζητήθηκε.

 

Τονίζουμε ότι μέχρι την έκδοση υπουργικής απόφασης για την αμοιβή εκτός ωραρίου, δεν συμμετέχουμε σε καμία εκδήλωση».

 

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα τον Μάιο οι αρχαιοφύλακες ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν σε «εκδηλώσεις παντός τύπου σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους εκτός ωραρίου λειτουργίας», γεγονός για το οποίο είχαν ενημερώσει έγκαιρα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, όπως σημείωσαν.

 

TheToc.gr