Άσε την μιζέρια και νιώσε το καλοκαίρι...ακόμα κι αν είσαι άφραγκη!

Ο Ιούλιος βρίσκεται στα μέσα του, κάτι το οποίο ισχύει και για το καλοκαίρι.Εσύ φυσικά συνεχίζεις να πηγαίνεις στο γραφείο-εντάξει κλασικά θα πάρεις την άδεια σου τον Αύγουστο-και κάπως έτσι, δεν έχεις καταλάβει αυτή τη φοβερή αλλαγή ούτε στη διάθεσή σου ούτε φυσικά και στην καθημερινότητά σου. Επιπροσθέτως, οι ανά τρία δευτερόλεπτα αναρτήσεις στα social media σε βγάζουν εκτός εαυτού, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την επιβίωσή σου.

 

 

Σταμάτα τη γκρίνια και πάρε πρωτοβουλία. Σε μία χώρα που χρήματα για διακοπάρες έχουν ελάχιστοι, οφείλεις να είσαι δημιουργική και πρωτότυπη, προκειμένου να μπορέσεις να εκμεταλλευτείς όλες τις μέρες και όλη την υπέροχη διάθεση του καλοκαιριού. Γιατί το καλοκαίρι είναι ωραίο και του αξίζει να το χαίρεσαι. Και τελοσπάντων, το καλοκαίρι είναι στιγμές που θα έλεγε και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης (εντάξει αυτό το λέει για την ευτυχία αλλά το mood είναι το ίδιο). Βγες από την μιζέρια σου και κάνε τα παρακάτω.

 

 

Ψάξε προβολές σε θερινά σινεμά: Όχι μην μπερδεύεσαι, εννοώ χωρίς εισιτήριο. Αν ασχοληθείς έστω και 5 λεπτά, θα εντυπωσιαστείς με το πόσες προβολές γίνονται καθημερινά, σε κήπους, ταράτσες και σε χώρους θεάτρων ή εκδηλώσεων. Το ακόμα καλύτερο; Η ταινιοθήκη περιλαμβάνει κυρίως vintage φιλμ, που όπως και να το κάνεις δεν έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις κάθε μέρα. Πίστεψέ με, θα ενθουσιαστείς από την πρώτη κιόλας φορά. Άσε που στο θερινό, μπορείς να πιεις μπιρίτσα και να φας χωρίς να σε ενοχλήσει κανείς.

 

 

giphy 5

 

 

Πήγαινε σε δύο τουλάχιστον συναυλίες. Οι περισσότερες είναι στο πλαίσιο φεστιβάλ, που σημαίνει «τζαμπέ» ή έστω με ελάχιστα χρήματα. Συνήθως γίνονται σε τεράστιους χώρους όπου μπορείς να αράξεις χαμέ-έχε μαζί σου καμιά ψάθα καλού κακού-. Ο συνδυασμός μουσικής, παρέας και καλοκαιρινού mood είναι εγγυημένος και πάω στοίχημα ότι θα καλομάθεις και θα το καθιερώσεις. Άσε που θα κάνεις και γνωριμίες.

 

 

Έχεις σκεφτεί το camping; Και δεν εννοώ το οργανωμένο αλλά το ελεύθερο. Θα πρέπει σαφέστατα να ψάξεις σε ποιες περιοχές επιτρέπεται γιατί το τελευταίο που θέλεις καλοκαιριάτικο είναι να ζήσεις μέσα στην παρανομία! Πάρε σκηνούλα, καλή παρέα, μαγιό και φιδάκια για τα κουνούπια, και κοιμήσου κοιτάζοντας τα αστέρια. Ακόμη κι αν είναι μόνο για ένα βράδυ, θα ανανεωθείς τόσο πολύ, που θα είναι σαν να λείπεις εβδομάδες.

 

 

giphy 3

 

 

Εκμεταλλεύσου την αυλή σου. Έχεις την πιο μίζερη αυλή, ταράτσα, μπαλκόνι του κόσμου; Δώστου νόημα ύπαρξης για να περάσεις καλά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία ψησταριά, σουβλάκια και μπίρες. Τελετουργικό που μπορεί να επαναλαμβάνεται και δύο φορές την εβδομάδα. Για έξτρα δόση καλοκαιριού, βάλε φαναράκια, φουσκωτή πισίνα και είσαι έτοιμη. Το καλοκαίρι είναι πολύ ωραίο για να το περνάς κλεισμένη μέσα στο σπίτι. Γνώμη μου πάντα.

 

 

giphy 4

 

 

Πήγαινε για περπάτημα. Ακόμα κι αν είσαι ο πιο τεμπέλης και αγύμναστος άνθρωπος του κόσμου, αν έχεις μαζί την κολλητή σου και ένα χυμό στο χέρι, πίστεψέ με μπορείς να περπατάς για ώρες συζητώντας. Άσε που έτσι βγάζεις και τις καλύτερες φωτογραφίες.

 

queen.gr