Άτυχη στάθηκε η εθνική πόλο των ανδρών στην κλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Άτυχη στάθηκε η εθνική πόλο των  ανδρών στην κλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που έγινε την Τετάρτη στη Βαρκελώνη. Αν και είχε τεθεί επικεφαλής ομίλου, η ελληνική ομάδα καλείται να αντιμετωπίσει στον Γ΄ όμιλο της διοργάνωσης την πρωταθλήτρια κόσμου Κροατία, η οποία βρισκόταν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας (αφού στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό, στο Βελιγράδι, είχε μείνει εκτός τετράδας). 

 

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου θα «μονομαχήσει» με τους «χρβάτσκι» για την πρώτη θέση, που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά, ενώ τον όμιλο συμπληρώνουν οι υποδεέστερες Ολλανδία και Τουρκία.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί το διάστημα 14-28 Ιουλίου στη Βαρκελώνη.

Οι τέσσερις όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ουγγαρία, Ιταλία, Γερμανία, Γεωργία
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Μαυροβούνιο, Ισπανία, Μάλτα, Γαλλία
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ, Κροατία, Ολλανδία, Τουρκία
Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Σερβία, Ρωσία, Ρουμανία, Σλοβακία

Οι γυναίκες

Στον Α΄ όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί από 14 έως 28 Ιουλίου στη Βαρκελώνη, τοποθετήθηκε η εθνική πόλο γυναικών. Οπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, βασικοί αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα είναι η φιναλίστ του 2016 Ολλανδία και η «ασημένια» Ολυμπιονίκης Ιταλία, ενώ τον όμιλο συμπληρώνουν οι Γαλλία, η Κροατία και το Ισραήλ του Δημήτρη Μαυρωτά, που μετέχει για πρώτη φορά σε τελική φάση.

Οι δύο όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ολλανδία, Ιταλία, ΕΛΛΑΔΑ, Γαλλία, Ισραήλ, Κροατία
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ουγγαρία, Ισπανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία, Γερμανία

Οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στα προημιτελικά.