«Αυγοπόλεμος» και προπηλακισμοί σε Δημοτικό Συμβούλιο (εικόνες)

“Ντου” κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας για το θέμα των απορριμμάτων

 

 

 

Εικόνες απείρου κάλλους, που προφανώς και δεν τιμούν τους πρωταγωνιστές τους όση οργή κι αν νιώθουν, εκτυλίχθηκαν χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, που ξεκίνησε στις 7.00 μ.μ. αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, μιας και εκατοντάδες κάτοικοι κυρίως από την Ανατολική Αιγιάλεια είχαν προσέλθει μέσα και έξω από την αίθουσα, ζητώντας επιτακτικά να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, κατ’αρχάς με άμεση αποκομιδή και ακολούθως με μεσοπρόθεσμο και μακρυπρόθεσμο σχέδιο εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

 

 

Από την αρχή το κλίμα ήταν πολεμικό και τα πράγματα οξύνθηκαν όταν εκ μέρους του δημάρχου υπήρξε άρνηση να συζητηθεί το θέμα, μιας και όπως ο ίδιος έχει προγραμματίσει θα γίνει νέα συνεδρίαση την άλλη εβδομάδα, αποκλειστικά με αυτό το θέμα. Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι άρχισαν τις ύβρεις και τις απειλές, ζητώντας επίσης να υπάρξει παρέμβαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς-μέλος της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων κ. Τριαντάφυλλος Οικονόμου, ο οποίος χθες το πρωί παρεμπόδισε με το αυτοκίνητό του ένα απορριμματοφόρο να κάνει εναπόθεση απορριμμάτων στον χώρο του ΧΥΤΑ της Αιγείρας και γι’αυτό οδηγήθηκε στο κρατητήριο ώστε να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου το πρωί της Πέμπτης.

 

Τελικά, αφού δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους, κάποιοι κάτοικοι έβγαλαν από τις τσάντες τους… αυγά και άρχισαν να τα πετούν μέσα στην αίθουσα, πετυχαίνοντας και αρκετούς από τους δημοτικούς συμβούλους. Εκεί ήρθε η απόφαση του προέδρου του σώματος κ. Δημήτρη Μπούνια να διακοπεί οριστικά η συνεδρίαση, δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι φυγαδεύτηκαν συνοδεία αστυνομίας, υπήρξε και ένα επεισόδιο μεταξύ του αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Φιλιππάτου και ενός δημότη που έφτασε μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα για να λυθεί στο τέλος ειρηνικά μετά τις απαραίτητες μεταξύ τους εξηγήσεις. Έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, αρκετοί από τους δημότες που ήταν στο δημοτικό συμβούλιο συγκεντρώθηκαν ζητώντας την απελευθέρωση του κ. Οικονόμου, η οποία τελικά αποφασίστηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ και ο ίδιος, δηλώνοντας ασθενής, οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Αιγίου για τις απαραίτητες εξετάσεις.

 

Η οργή των κατοίκων έχει ξεχειλίσει και η υπομονή πολλών έχει εξαντληθεί. Οι καιροί είναι πονηροί αλλά τα ζητήματα αυτά σίγουρα δεν λύνονται με τη ρίψη αυγών… Η σημερινή εικόνα του δημοτικού συμβουλίου ήταν από τις πιο θλιβερές των τελευταίων χρόνων και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επαναληφθεί.

 

 

 

Πηγή: filodimos.gr