Αύριο παίρνει εξιτήριο ο Μαργαρίτης

Παραμένει στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη, για τον ΠΑΟΚ ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Ο αρχηγός του «Δικεφάλου», ο οποίος διακομίστηκε τη Δευτέρα (21/1) στο νοσηλευτικό ίδρυμα, «χτυπημένος» από ιογενή γαστρεντερίτιδα, εκτιμήθηκε, περισσότερο προληπτικά, να συνεχίσει να είναι υπό την επίβλεψη των γιατρών και σήμερα, ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα και να πάρει εξιτήριο αύριο το πρωί. Εφόσον συμβεί αυτό, ενδεχομένως να προλάβει την πρωινή προπόνηση που θα κάνει η ομάδα, λίγες ώρες πριν τον, εντός έδρας, αγώνα, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Champions League, με την Οπαβα (23/1, 19.30). 

 

Παρουσία, αντίθετα, είχε στη σημερινή προπόνηση των «ασπρόμαυρων» ο εσχάτως αποκτηθείς, Τζόντρε Τζέφερσον. Αναμένεται η ελευθέρας του Αμερικανού φόργουορντ/σέντερ από την Κροατία (σ.σ. μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου ανήκε στην Τσιμπόνα), προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής στη μάχη με την Οπαβα.

 

«Πρέπει να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι, είναι ξεκάθαρο. Να παίξουμε σοβαρά, πειθαρχημένα, να φτάσουμε σε καλή απόδοση και να πάρουμε το αποτέλεσμα, καθώς, έτσι όπως είναι η κατάσταση στον όμιλό μας, είναι απαραίτητο. Ταυτόχρονα, να δώσουμε χρόνο συμμετοχής στο νέο μας παίκτη, να βρει λίγο ρυθμό, για να μπορέσει να είναι πιο έτοιμος», σχολίασε σήμερα για το ματς με τους Τσέχους, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, πριν από την προπόνηση που έγινε στο PAOK Sports Arena, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

 

Επικεντρώνοντας περισσότερο στον Τζέφερσον, αλλά και την απώλεια, μετά τον τερματισμό της συνεργασίας μαζί του, του Γιάννη Αθηναίου, ο τεχνικός του «Δικεφάλου» επισήμανε:

 

«Αυτή τη στιγμή, δεν είχαμε την πολυτέλεια να ψάξουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε, για πολλούς και διάφορους λόγους, οι οποίοι είναι γνωστοί. Ο Τζέφερσον είναι ένα παιδί με εμπειρία στην Ευρώπη, κυρίως με θητεία στην Ιταλία. Πρέπει, θεωρητικά, να είναι σε καλή κατάσταση, γιατί έχει ενάμισι περίπου μήνα να παίξει. Χρειαζόμασταν άμεσα παίκτη να βοηθήσει στις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Τα στοιχεία που τον διακρίνουν είναι η αθλητικότητά του, το ότι είναι μακρύς, είναι πιο αθλητικός, σε σχέση με τον Μορέιρα που είχαμε. Είναι καλά τα τελειώματά του και πάνω από το στεφάνι. Θεωρώ, επίσης, πως στο κομμάτι των ριμπάουντ θα μας βοηθήσει αρκετά.

 

Ο Γιάννης ήταν ένας πολύ καλός επαγγελματίας, είχαμε πολύ καλή συνεργασία, μας βοήθησε όλο το διάστημα που ήταν μαζί μας. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην πορεία του. Πρακτικά, η απουσία του σημαίνει ότι θα έχουμε έναν έμπειρο παίκτη λιγότερο στη σύνθεσή μας, ο οποίος ήταν σημαντικός στην πορεία, ως τώρα, της ομάδας. Κάθε απώλεια είναι σημαντική, έχουμε, όμως, άλλες επιλογές στη θέση του, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό του εκ των έσω».

 

Κατέληξε ο Παπαθεοδώρου τονίζοντας: «Γενικότερα, στον αθλητισμό πρέπει να προσαρμόζεσαι γρήγορα στα διαφορετικά πράγματα που συμβαίνουν, είτε αυτό είναι αποτελέσματα, είτε εμφανίσεις, είτε είναι πράγματα που συμβαίνουν και εκτός γηπέδου. Θεωρώ ότι θα προσαρμοστούμε, γιατί έχουμε τη δυνατότητα και την ποιότητα να το κάνουμε στην απώλεια ενός ακόμη παίκτη. Δεδομένο είναι ότι η εμπειρία, η ποιότητά του Αθηναίου, σε κρίσιμες στιγμές, θα παίξει ρόλο και μπορεί να μας στοιχίσει. Αυτό, βέβαια, είναι κάτι που δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά, αν δε συμβεί πρώτα. Τα πράγματα είναι διαφορετικά, αλλά εμείς προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις που δημιουργούνται και στα πράγματα που συμβαίνουν. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, πρέπει να ακολουθήσουμε τα γεγονότα, από τη 
στιγμή που δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε 100%».

 

 

«Θέλουμε να κρατήσουμε τον ΠΑΟΚ... ζωντανό»
 

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε και ο Φιλ Γκος, λέγοντας: «Θέλουμε να κερδίσουμε και τα τρία παιχνίδια που έχουμε μέχρι την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων στο Champions League, αρχής γενομένης από αύριο. Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη απέναντι στην Οπαβα. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, το θέμα είναι πως ή κερδίζεις ή χάνεις. Πρέπει να κερδίσουμε και με διαφορά ακόμη, γιατί κάθε πόντος μετρά στη διοργάνωση. Κάναμε μια κακή ήττα με τη Ναντέρ, θέλουμε να κερδίσουμε αύριο για να διατηρήσουμε το όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση ζωντανό. Το δυσκολότερο παιχνίδι που έχουμε να δώσουμε, από τα τρία που απομένουν, είναι το τελευταίο, χρονικά, με την Τενερίφη».

 

Για την προσθήκη του Τζέφερσον και τη φυγή του Αθηναίου, ο Αμερικανός γκαρντ σχολίασε: «Χαίρομαι που βλέπω εδώ τον Τζέφερσον, λυπάμαι που έφυγε ο Αθηναίου. Είχαμε αρχίζει να «δενόμαστε». Ετσι είναι ο αθλητισμός, όμως, κάποιοι παίρνουν τις αποφάσεις τους, η ζωή συνεχίζεται. Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ, εδώ είναι και η δική μου καρδιά και θέλω να συνεχίσω να προσφέρω για την ομάδα και την πόλη. Ο Τζέφερσον θα βοηθήσει, είναι σημαντική προσθήκη και καλή επιλογή για την αντικατάσταση του Μορέιρα».

 

Ερωτηθείς για τις τελευταίες, εντυπωσιακές, εμφανίσεις του Ουίλ Χάτσερ, απάντησε: «Βοηθά όλους η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Χάτσερ. Αφαιρεί, σίγουρα, πίεση από μένα, αλλά και βοηθά πολύ όλη την ομάδα. Οταν εκτελούμε εγώ και ο Χάτσερ, τι μπορεί να κάνει η αντίπαλη άμυνα; Χαίρομαι γι αυτόν, είμαστε στο κατάλληλο σημείο της χρονιάς, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση και τα παιχνίδια για να πετύχουμε τους στόχους μας».

 

Επικεντρώνοντας στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, ο Γκος είπε: «Εκτιμούμε τη συμπαράστασή τους, τους έχουμε δίπλα μας όπου και αν παίζουμε, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο. Ο,τι και αν συμβαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου, πρέπει να κρατήσουμε τον ΠΑΟΚ ζωντανό».

 

 

Στον «αέρα» το crowdfunding
 

Σε διοικητικό επίπεδο, στον «αέρα» ετοιμάζεται να βγει την Πέμπτη (24/1), πρόγραμμα ενίσχυσης της ΚΑΕ με μικροχρηματοδότηση από τους φιλάθλους του συλλόγου. Είναι το επονομαζόμενο crowdfunding, το οποίο θα αφορά σε αγορά, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, δωροκαρτών που θα αντιστοιχούν σε παροχές σχετικές με την ομάδα (εισιτήρια, προϊόντα από την μπουτίκ) και θα έχουν αντίκρισμα για ένα χρόνο. Το κόστος αυτών θα αρχίζει από τα 5 και θα φτάνει στα 1000 ευρώ. Στο εντός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί, μάλιστα, για το πρωτάθλημα, με την ΑΕΚ (26/1), ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με κεντρικό σύνθημα στη φανέλα του (σ.σ. μετά από σχετική συνεννόηση που έγινε με το βασικό φετινό χορηγό της ΚΑΕ), το «Keep PAOK Alive», που εντάσσεται στο πλαίσιο της κινητοποίησης του crowdfunding.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ