Αυστηρότεροι έλεγχοι στην αγορά γάλακτος

Δέσμη μέτρων διασύνδεσης και εκσυγχρονισμού των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς γάλακτος καθώς και αυστηροποίηση του συστήματος κυρώσεων ενεργοποιεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. 

 

Επιδίωξη της ηγεσίας του υπουργείου είναι εντός του έτους να έχουν υπογραφεί οι απαραίτητες ΚΥΑ προκειμένου οι έλεγχοι της αγοράς γάλακτος να γίνουν περισσότερο αποδοτικοί. 

 

Όπως γνωστοποίησε χθες ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου δρομολογείται η διασύνδεση των δεδομένων της εφαρμογής Άρτεμις με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ), τα μητρώα κτηνιατρικής και το Συντονιστικό Κέντρο Καταπολέμησης της Απάτης (ΣΥΚΑΠ).

 

 

Επίσης, θα απαιτείται διασταύρωση με παραστατικά ΑΦΜ, καταγραφή εισαγωγέων εμπόρων χονδρικής με μικτά κλιμάκια ΕΦΕΤ-ΕΛΓΟ, ορκωτούς λογιστές και ΣΔΟΕ, ενώ θα πραγματοποιούνται έλεγχοι στις κινήσεις λογαριασμών σχετικά με αγορές-πωλήσεις γάλακτος και προϊόντων γάλακτος. Αντίστοιχα, πλήρη καταγραφή ποσοτήτων γάλακτος - γαλακτοκομικών θα πραγματοποιείται στις πύλες εισόδου, στα τελωνεία.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ