Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή travel trends

Οι διεθνείς τάσεις στα ταξίδια αλλάζουν τον τρόπο που ταξιδεύουμε, αλλά και τη βιομηχανία του Τουρισμού. Με τις εμπειρίες να αποτελούν προτεραιότητα κάθε επισκέπτη, λιγότερο δημοφιλείς προορισμοί έρχονται στο προσκήνιο. 

 

 

Οι οργανωμένες επισκέψεις σε γνωστά αξιοθέατα και μνημεία που κάποτε γέμιζαν ασφυκτικά το πρόγραμμα κάθε τουρίστα αποτελούν πλέον παρελθόν. Σήμερα, στόχος είναι η γνώση του πολιτισμού και του τρόπου ζωής ενός τόπου μέσα από αυθεντικές δραστηριότητες.

 

 

Ακολουθούν μερικά από τα πιο δημοφιλή travel trends.

 

 

Προτεραιότητα οι εμπειρίες

 

 

Στόχος των τουριστών δεν είναι πια μόνο να περιηγηθούν στα αξιοθέατα, αλλά και να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες, που θα επέλεγε και ένας ντόπιος. Οι δραστηριότητες που μπορεί να προσφέρει ένα μέρος γίνονται η αφορμή για ταξίδια. Αυτό σημαίνει ότι μία έκθεση τέχνης, η ορειβασία στην κορυφή ενός βουνού, τα μαθήματα surf, τα graffiti tours, η οινογνωσία ή ένα coocking class μπορούν να γίνουν αφορμές για ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

 

Παράλληλα, η απόκτηση νέων δεξιοτήτων και η διερεύνηση ανεξερεύνητων προορισμών αποτελούν μία ακόμη τάση στα ταξίδια. Έτσι, οι επισκέπτες επιλέγουν μέρη, τα οποία θα τους προσφέρουν γνώσεις και περιπέτειες και θα τους δώσουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν.

 

 

 

2

 

 

Foodie holidays

 

 

Το ποιοτικό φαγητό παραμένει προτεραιότητα για τους ταξιδιώτες. Πέρα από τα μαθήματα μαγειρικής και τις εμπειρίες οινογνωσίας που προαναφέραμε, οι ταξιδιώτες επιχειρούν να γνωρίσουν τον πολιτισμό κάθε περιοχής, δοκιμάζοντας αυθεντικά τοπικά πιάτα.  Έτσι, επιλέγουν να περιηγηθούν σε τοπικές αγορές, δοκιμάζουν street food σε πάγκους στον δρόμο και αναζητούν εστιατόρια για να απολαύσουν παραδοσιακές συνταγές.

 

 

Επιλογή λιγότερο γνωστών προορισμών!

 

 

Τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, οι εναλλακτικοί προορισμοί και οι αναρίθμητες επιλογές διαφορετικών καταλυμάτων κάνουν τα ταξίδια πιο προσιτά σε όλους. Αρκετοί ταξιδιώτες επιλέγουν πλέον να οργανώνουν πολλές και σύντομες αποδράσεις κατά τη διάρκεια του χρόνου, παρά να κάνουν ένα μόνο μεγάλο ταξίδι.

 

 

Έτσι, οι λιγότερο γνωστές πόλεις αρχίζουν να γίνονται σιγά σιγά πιο δημοφιλείς. Μάλλον θα λέγαμε ότι το ίδιο ισχύει και για την Αθήνα που πλέον, δεν αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό, αλλά έναν ιδανικό city break προορισμό.

 

 

3

 

 

Παράλληλα, εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι το 2019, οι λιγότερο τουριστικοί προορισμοί θα προσελκύσουν την προσοχή των ταξιδιωτών που αναζητούν αυθεντικές και πρωτότυπες εμπειρίες.

 

 

Με λίγα λόγια, οι ταξιδιώτες γίνονται πιο τολμηροί με τις επιλογές τους, τις δραστηριότητες που επιλέγουν αλλά και τις κρατήσεις τους. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Πλέον δεν διστάζουν να οργανώσουν ταξίδια της τελευταίας στιγμής, καθώς έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε τέτοιες επιλογές χάρη στις διαδικτυακές προσφορές.

 

 

Το παραπάνω σε συνδυασμό με την επιλογή off season περιόδων, τους επιτρέπει να δοκιμάζουν νέες εμπειρίες. Έτσι, οι χειμερινοί μήνες γίνονται ιδανική αφορμή για εκδρομές με εξειδικευμένες υπηρεσίες σε χαμηλές τιμές!

 

Πηγή: cnn.gr