Αυτές είναι οι πρώτες δηλώσεις Ερντογάν για Μητσοτάκη

Οι πρώτες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τον Ελληνα πρωθυπουργό - Έκανε λόγο για δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, ενώ τόνισε πως τα τουρκικά γεωτρύπανα δεν λαμβάνουν υπόψη τους καμία απειλή

 

 

Πρώτες δηλώσεις του Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τη στιγμή που ο δεύτερος ανέλαβε την πρωθυπουργία στην Ελλάδα.

 

 

«Τι είδους κατάσταση θα παρουσιάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τι είδους εξελίξεις θα υπάρξουν στην Ελλάδα. Κοιτάζοντας τη μεταξύ μας συνομιλία, χρησιμοποιήσαμε ωραίες εκφράσεις ο ένας απέναντι στον άλλον. Ελπίδα μου είναι οι ίδιοι να παραμείνουν πιστοί σε αυτές τις δηλώσεις, αν προβούν σε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία θα βελτιωθούν.

 

 

Έχουμε εργαστεί για κάτι τέτοιο. Και μαζί με αυτές τις προσπάθειες θα γίνουν και αμοιβαίες συνομιλίες. Τι θέλει η Ελλάδα από εμάς στη νέα εποχή; Τι θέλουμε εμείς από την Ελλάδα; Οι επιτροπές και οι αρμόδιοι θα τα συζητήσουν όλα αυτά και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα.

 

 

Προβαίνουμε σε απτά βήματα ενάντια στη νοοτροπία που προσπαθεί να επιβάλλει στην περιοχή την αντίληψη να αγνοούνται τα δικαιώματα, το δίκαιο και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.

 

 

Εξάλλου, ο Πορθητής και το Γιαβούζ τα γεωτρύπανά μας, μαζί με το ερευνητικό μας πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά, συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους καμία απειλή».

 

 

Υπενθυμίζεται πως ο Ερντογάν ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης ο οποίος συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

 

ethnos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ