Αυτός είναι ο λόγος που σφράγισαν γνωστό μαγαζί του Λουτρακίου

Σε μια απόφαση που συζητιέται πολύ τις τελευταίες ώρες, προχώρησε ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, αφού σύμφωνα με τα έγγραφα της Διαύγειας, με δική του απόφαση σφράγισε για 10 ημέρες γνωστό μαγαζί στην παραλία του Λουτρακίου...

 

Τι έχει συμβεί όμως στην πραγματικότητα;

 

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του loutraki365.gr, το συγκεκριμένο μαγαζί είχε υποπέσει σε τρεις παραβάσεις το 2016. Συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη επιχείρηση, υπέπεσε σε τρεις παραβάσεις του άρθρου 2 παράγραφος 2 περίπτωσης α του Προεδρικού διατάγματος 180/1979, περί των όρων λειτουργίας καταστημάτων πωλήσεως οινοπνευματωδών ποτών και κέντρων διασκεδάσεως.

 

Τι αναφέρει το άρθρο 2 παράγραφος 2 περίπτωσης α του Προεδρικού διατάγματος 180/1979

 

Η Αρχή που χορηγεί την άδεια λειτουργίας των κέντρων διασκεδάσεως και καταστημάτων που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του παρόντος, καθώς και των λοιπών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποία σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά Υγειονομικές Διατάξεις προσφέρονται οινοπνευματώδη ποτά για άμεση εντός αυτών κατανάλωση, αφαιρεί με απόφασή της τη χορηγηθείσα άδεια και σφραγίζει το κατάστημα για χρονικό διάστημα δέκα (10) μέχρι εξήντα (60) ημερών, εφόσον:

 

Βεβαιώθηκαν από αστυνομικούς ή άλλα αρμόδια όργανα τρεις (3) συνολικά παραβάσεις, εντός έτους, των διατάξεων του άρθρου 4 του παρόντος, των υγειονομικών διατάξεων που καθορίζουν μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας από θορύβους μουσικής των κέντρων διασκέδασης και των λοιπών καταστημάτων που εμπίπτουν στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος, των διατάξεων που ισχύουν κάθε φορά για την κοινή ησυχία, τη λειτουργία μουσικής χωρίς άδεια, την παραβίαση των όρων και προϋποθέσεων της κατεχόμενης αδείας λειτουργίας μουσικής και το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος.

 

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, είχε προσφύγει στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Κορίνθου, προκειμένου να καταθέσει αίτηση αναστολής της απόφασης στις 26 Αυγούστου 2016, η οποία έγινε δεκτή έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κατατεθείσας προσφυγής. Έτσι, η συγκεκριμένη επιχείρηση, συνέχιζε να δουλεύει κανονικά.

 

Πριν από λίγες ημέρες, εξετάστηκε η αίτηση αναστολής της επιχείρησης και η απόφαση του Πρωτοδικείου Κορίνθου δεν δικαίωσε τον επιχειρηματία, με αποτέλεσμα στις 9 Ιουλίου 2019, τρία χρόνια μετά τα παραπτώματα στα οποία είχε υποπέσει το 2016, να μπει προσωρινό λουκέτο 10 ημερών στην επιχείρηση, η οποία θα λειτουργήσει και πάλι στις 19 Ιουλίου 2019.

 

Η απόφαση του Πρωτοδικείου, φυσικά, είναι άμεσα εκτελεστή...