Breaking Bad: 16 βραβεία Emmy & 10 χρόνια μετά επιστρέφει ως ταινία

Μετά από φήμες το νέο επιβεβαιώνεται. Η βραβευμένη δραματική τηλεοπτική σειρά του AMC "Breaking Bad" θα γίνει ταινία μεγάλου μήκους.

 

Το δημοσίευμα του Albuquerque Journal κάνει λόγο για την ταινία "Greenbrier που ξεκινάει γυρίσματα στην πόλη Ντιουκ από τα μέσα Νοεμβρίου έως τις αρχές Φεβρουαρίου".

 

Η ταινία θα είναι ένα κομμάτι στην ανθολογία του ΒΒ που ολοκληρώθηκε το 2013.

 

Σύμφωνα με το Variety ο δημιουργός του της σειράς Vince Gilligan συμμετέχει στο πρότζεκτ αν και ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί αν θα είναι prequel όσων συνέβησαν στον Ουόλτερ Ουάϊτ που υποδύθηκε υποδειγματικά ο Μπράιαν Κράνστον.

 

Το ΒΒ αφηγείται τις περιπέτειες του Ουάιτ, καθηγητή χημείας που όταν έμαθε ότι είναι καρκινοπαθής αποφάσισε να γίνει ναρκοβαρώνος, μόνος ενάντια σε όλους -περίπου.

 

Το Breaking Bad είναι αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά, της οποίας δημιουργός και παραγωγός είναι ο Βινς Γκίλιγκαν.

 

Η σειρά παράχθηκε από την Sony Pictures Television και μεταδόθηκε στις ΗΠΑ και τον Καναδά στο καλωδιακό δίκτυο AMC.

 

Η προβολή της ξεκίνησε το 2008 και ολοκληρώθηκε το 2013 με πέντε κύκλους επεισοδίων.

 

Ο τόπος στον οποίο λαμβάνει χώρα η σειρά είναι η Αλμπουκέρκη στο Νέο Μεξικό. Η υπόθεση του Breaking Bad περιστρέφεται γύρω από τον Ουόλτερ Ουάιτ (Μπράιαν Κράνστον), έναν καθηγητή χημείας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά οικογενειακά προβλήματα.

 

Όταν ο Ουάιτ διαγιγνώσκεται με τελικό καρκίνο πνευμόνων, καταρρέει και αποφασίζει να προσανατολιστεί στον κόσμο του εγκλήματος, με το να παράγει και να πουλάει μεθαμφεταμίνη με τον πρώην μαθητή του Τζέσι Πίνκμαν (Άαρον Πολ) με την επιθυμία να εξασφαλίσει το οικονομικό μέλλον της οικογενείας του.

 

Το Breaking Bad έχει γίνει αποδέκτης ευρείων κριτικών επευφημιών, ειδικά για το γράψιμο και την πρωταγωνιστική παράσταση του Κράνστον.

 

Με 16 βραβεία Emmy η σειρά έδωσε αφορμή για ακόμη ένα τηλεοπτικό πρότζεκτ, το "Better Call Saul".