Δείτε φωτογραφίες από την πλαγιά που κατέρρευσε στη διώρυγα της Κορίνθου

Για περίπου 15 ημέρες θα παραμείνει κλειστή η διώρυγα της Κορίνθου, καθώς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και της κακοκαιρίας, υπήρξε κατολίσθηση χωμάτων και βράχων.

 

Το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, απαγόρευσε τη διέλευση των πλοίων, που αναγκαστικά θα πρέπει να διέρχονται αυτό το διάστημα, από τη νότια και δυτική Πελοπόννησο.   Οι εικόνες που κατέγραψε για το ΑΠΕ ΜΠΕ ο Βασίλης Ψωμάς δείχνουν την πλαγιά που έχει καταρρεύσει.  

 

Μεγάλη βράχοι και ποσότητα χώματος από την πλαγιά που κατέρρευσε βρίσκονται μέσα στα νερά της διώρυγας ενώ αυτή την ώρα γίνεται αποτίμηση της ζημιάς   Ανακοίνωση της Εταιρίας Διωρυγος της Κορίνθου για τη διακοπή λειτουργίας της.

 

Στα αίτια της διακοπής της λειτουργίας της Διώρυγας αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος της Κορίνθου, σημειώνοντας πως τα συνεργεία προχωρούν στην αποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος και ταυτόχρονα γίνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση της λειτουργίας της διώρυγας.  

 

Συγκεκριμένα, συμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας "εξαιτίας των ραγδαίων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, σημειώθηκε αποκόλληση χωμάτινων όγκων από τα πρανή της διώρυγας στην πλευρά της Στερεάς Ελλάδος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία της Διώρυγας. Το προσωπικό της Διώρυγας αντελήφθη αμέσως το φαινόμενο και διέκοψε την κυκλοφορία των πλοίων".  

 

Τα συνεργεία μας, συνεχίζει η ανακοινωση, προχωρούν ήδη σε αποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος με βάση την ογκομέτρηση των χωμάτινων όγκων που μετακινήθηκαν, ενώ παράλληλα γίνεται και η απαραίτητη προετοιμασία για τις εργασίες αποκατάστασης.   Τέλος, η εταιρεία θα ενημερώσει το κοινό για τον ακριβή προβλεπόμενο χρόνο αποκατάστασης της λειτουργίας της διώρυγας με νεότερη ανακοίνωση, μόλις ολοκληρωθεί η αυτοψία.