Δείτε live: Η μάχη στη Βουλή για το Σκοπιανό

Με κατεπείγουσα διαδικασία επιχειρεί η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την συζήτηση και ψήφιση της πρότασης δυσπιστίας που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία για το «Σκοπιανό» εκπέμποντας με τον τρόπο αυτό «φοβικά» αντανακλαστικά και ατολμία στην υπεράσπιση της σχετικής συμφωνίας.

 

Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε στην Ολομέλεια ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης, η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 14:00 του ερχόμενου Σαββάτου αντί να πάει έως τρία εικοσιτετράωρα όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και τηρούσαν όλα τα προηγούμενα προεδρεία προς σεβασμό του δικαιώματος της αντιπολίτευσης να καταθέτει πρόταση μομφής.

 

Όταν δε η αντιπολίτευση εξέφρασε την έντονη διαφωνία της για το σφιχτό χρονοδιάγραμμα ο κ. Βούτσης «απείλησε» πως εάν θέλουν να μιλήσουν πολλοί βουλευτές, τότε θα ορίσει εξαντλητικές συνεδριάσεις που θα ολοκληρώνονται στις δύο τα ξημερώματα και θα ξεκινούν στις 9 το πρωί.

 

Επίσης, όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Χατζηδάκης αναρωτήθηκε εάν αυτό που φοβίζει την κυβέρνηση είναι τα ενδεχόμενα μαζικά συλλαλητήρια που θα γίνουν έξω από την Βουλή ο κ. Βούτσης απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμμετάσχει σε πολλά συλλαλητήρια δεν τα φοβάται καθώς δεν τα παρακολουθούσε πίσω από τα τζάμια. «Το τελευταίο που φοβάται αυτή η κυβέρνηση και αυτή η έδρα είναι οι μαζικές κινητοποιήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Προβάλλετε τη σελίδα σε μεγαλύτερη οθόνη για να εμφανίσετε προεπισκόπηση του iframe στις επιθυμητές διαστάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ