Δεν φαντάζεστε τι έβγαλαν από το βυθό της Λίμνης Ηραίου οι Αυτοδύτες Λουτρακίου (Εικόνες)

Ένα τεράστιο σκίαστρο ταβέρνας, φτιαγμένο από σχοινί και βάρους 394 κιλών (!), το οποίο κάλυπτε μια έκταση 185 τετραγωνικών μέτρων, ανέλκυσαν από τον βυθό της λίμνης Βουλιαγμένης οι εθελοντές της ομάδας αυτοδυτών Loutraki Dive Club, στο πλαίσιο υποβρύχιων καθαρισμών.

 

«Χρησιμοποιήσαμε δέκα ειδικά μπαλόνια ανέλκυσης για να σηκώσουμε το σκίαστρο το οποίο ήταν μπλεγμένο σε λωρίδες. Χρειάστηκε, όμως, να το κόψουμε σε κομμάτια. Το θέαμα στον βυθό ήταν δυστυχώς πολύ άσχημο», είπε στη Greenagenda.gr ο πρόεδρος του Ομίλου Loutraki Dive Club, Νίκος Μπαουράκης.

 

 

 

Κατά μέσο όρο οι τέσσερις δύτες καταδύθηκαν στον βυθό για περίπου 80 λεπτά. «Ήταν αρκετά δύσκολο και κουραστικό όλο το εγχείρημα μας, με προσοχή και ακρίβεια έγιναν όλες οι ενέργειες μας», σημείωσε ο κ. Μπαουράκης.

 

 

 

Η επόμενη δράση της ομάδας για την ανέλκυση του υπόλοιπου κομματιού θα πραγματοποιηθεί μετά τις γιορτές.

 

 

 

Τι έχουν ανασύρει σε 35 δράσεις μέσα στο 2018

 

Για το 2018 η ομάδα έχει πραγματοποιήσει 35 δράσεις (συνολικά, στην ευρύτερη περιοχή, από αρχαίο λιμάνι Λεχαίου, Ίσθμια, παραλία Καλαμακίου, Αγ. Θεοδώρους, Ασπρόπυργο, Λουτράκι, Λίμνη Βουλιαγμένης, Κόρφο, Σχοίνο, Αλμυρή Κορινθίας,Σκάλωμα, Αρχαίο Λιμάνι Ηραίον).

 

 

Από τα 6.453 κιλά που έχουν ανασυρθεί, ο συνολικός αριθμός των τεμαχίων ρύπανσης ανέρχεται σε 9.531. Συνολικά οι συμμετοχές των μελών του συλλόγου έφθασαν τις 305.

 

«Στη λίμνη Βουλιαγμένης έχουμε πραγματοποιήσει συνολικά από το 2015 έως σήμερα 38 δράσεις. Σε αυτές τις δράσεις έχουμε ανελκύσει 5.642 κιλά ή 13.336 τεμάχια ρύπανσης», είπε ο κ. Μπαουράκης.

 

 

Από την παραπάνω ποσότητα, 4.445 είναι κουτάκια αλουμινίου, 1.921 πλαστικά μπουκάλια, 888 κομμάτια πλαστικό, 424 πλαστικά ποτήρια και πιάτα, 285 μπαταρίες διαφόρων μεγεθών, 235 πετονιές, 239 συσκευασίες τροφίμων και πολλά άλλα σε μικρότερους αριθμούς.

 

 

«Ο βυθός είναι καθαρότερος από ποτέ και οι δράσεις συνεχίζονται. Σε όλες τις περιοχές που έχουμε δράσει, έχουμε παραδώσει όσο μπορούσαμε καθαρότερους και απαλλαγμένους από σκουπίδια τους βυθούς», κατέληξε ο κ. Μπαουράκης.