«Δεν μπορώ να σηκωθώ»: Κραυγή αγωνίας τραυματισμένου ιστιοπλόου στη μέση του Ινδικού Ωκεανού

Μία διεθνής επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και την διάσωση ενός ιστιοπλόου, ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα Golden Globe Race και χτυπήθηκε από καταιγίδα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χάσει τον έλεγχο του πλοίου του, κάπου στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό.

 

 

Ο Abhilash Tomy, ο 39χρονος Ινδός χειριστής του σκάφους, λάμβανε μέρος στον αγώνα των 30.000 μιλίων, όταν το σκάφος του επλήγη από μία σφοδρή καταιγίδα. Το πλοίο του «χτυπήθηκε» από τους θυελλώδεις ανέμους την περασμένη Παρασκευή.

 

 

Abhilash Tomy departs Les Sables d'Olonne Harbour on July 1, 2018.

 

 

Το κατάρτι του σκάφους του έσπασε 1.900 μίλια νοτιοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας, σε σημείο όπου θα αργήσει να φτάσει βοήθεια, ανέφεραν οι διοργανωτές του αγώνα, σε ανακοίνωσή τους.

 

 

Ένα μήνυμα του Tomy μετά την καταιγίδα προκάλεσε την έντονη κινητοποίηση. «Χωρίς κατάρτι. Σοβαρός τραυματισμός στη μέση. Δεν μπορώ να σηκωθώ». Το μήνυμα ακολούθησε μία… σιωπή 15 ωρών.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για THURIYA from Indian Navy P-81 Aircraft

 

 

Αργότερα, ο 39χρονος έστειλε και νέο μήνυμα, δίνοντας την ακριβή του τοποθεσία: «Ενεργοποίησα τη θέση έκτακτης ανάγκης. Δεν μπορώ να περπατήσω. Μπορεί να χρειαστεί φορείο».

 

 

Από τα μηνύματά του, οι διοργανωτές σιγουρεύονταν ότι ήταν ζωντανός, αλλά του ήταν αδύνατο να κινηθεί, πράγμα εξαιρετικά επικίνδυνο στη μέση του ωκεανού.

 

 

«Δεν μπορώ να κουνήσω τα δάχτυλά μου. Νιώθω μουδιασμένος. Δεν μπορώ να φάω ή να πιώ. Είναι δύσκολο να φτάσω και να πιάσω τη τσάντα», έγραφε σε νέα ενημέρωση, γνωστοποιώντας πως του είναι αδύνατο να τραφεί.

 

 

Το Κέντρο Συντονισμού Θαλάσσιας Διάσωσης της Αυστραλίας, έχει τεθεί επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης. Οι διοργανωτές του αγώνα ανήρτησαν μία φωτογραφία στο Facebook το πρωί της Κυριακής με την κατάσταση του σκάφους του 39χρονου. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από ένα Ινδικό αεροσκάφος του ναυτικού και δείχνει τα πανιά του σκάφους στο νερό.

 

 

Κάθε νέα προσπάθεια επικοινωνίας με τον Ινδό έχει πέσει στο κενό, καθώς, όπως φαίνεται, έχουν τελειώσει οι μπαταρίες της συσκευής που χρησιμοποιούσε.

 

 

Το Ναυτικό της Αυστραλίας, της Ινδίας και της Γαλλίας αποστέλει σκάφη για να βοηθήσουν στις έρευνες. Ένα γαλλικό αλιευτικό, που είναι πλήρως εφοδιασμένο με ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, αναμένεται να φτάσει στη θέση του Tomy πρώτο, ενώ οι Αρχές της Ινδίας έχουν αποστείλει ένα στρατιωτικό αεροπλάνο από τη Μαυριτανία και εκτρέπουν στην περιοχή μία φρεγάτα και ένα δεξαμενόπλοιο, που πραγματοποιήσουν ασκήσεις στη Νότια Αφρική.

 

 

Το πρώτο πλοίο των Αυστραλών αναμένεται να φτάσει στην περιοχή όπου βρίσκεται ο τραυματίας σε τέσσερις με πέντε ημέρες, ενώ στην προσπάθεια διάσωσης συμμετέχει ο Ουκρανός Uku Randmaa και ο Ιρλανδός, Gregor McGuckin , οι οποίοι συμμετείχαν επίσης στον αγώνα.

 

 

Οι διοργανωτές ενημέρωσαν σήμερα πως το πρώτο πλοίο αναμένεται να φτάσει στον Tomy την Τρίτη, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ίσως, όμως, ο McGuckin καταφέρει να προσεγγίσει το σημείο τη Δευτέρα.

 

Πηγή: cnn.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ