Διήμερο Παγκορινθιακό Προσκύνημα στην Μεγαλόχαρη της Τήνου

Από τη μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται: «Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος πραγματοποιήθηκε η ετήσια σύσκεψη για την διοργάνωση του καθιερωμένου Παγκορινθιακού Προσκυνήματος, υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεώς μας, στην Μεγαλόχαρη της Τήνου και η οποία θα πραγματοποιηθεί την 2αν  και 3ην Ιουλίου 2018.

 

 

 

Συγκεκριμένα, η σύσκεψη έλαβε χώρα στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας σήμερα Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018, με την συμμετοχή Ιερέων από όλες τις Αρχιερατικές Περιφέρειες της Ι. Μητροπόλεώς μας και υπό την καθοδήγηση του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

 

«Θα έχω την ιδιαίτερη τιμή να είμαι και εφέτος επί κεφαλής του Παγκορινθιακού Προσκυνήματος στην Μεγαλόχαρη της Τήνου κατά την Δευτέραν 2αν και Τρίτην 3ηνΙουλίου 2018. Τον αρχικό προβληματισμό μου για την συνέχιση ή όχι του καθιερωμένου πλέον αυτού προσκυνήματος μετά την «τραγική» απόφαση να αλλάξει το καθεστώς διαχείρισης του Ιδρύματος της Μεγαλόχαρης, κατανίκησε η βαθιά πίστη όλων μας για την Παναγία προστάτιδά μας και την Χάρι Της. Επομένως, υπ’ αυτό το πρίσμα συνεχίζω να βλέπω την διήμερη προσκυνηματική αυτή εκδρομή ως μία ακόμη ευκαιρία προς αγιασμό των πιστών μας από την θαυματουργική Χάρι της Εικόνος της Ευαγγελίστριας, αλλά και μία πρώτης τάξεως δυνατότητα αναζωπυρώσεως των σχέσεων του Ποιμενάρχου με το Ποίμνιό του.

 

Γι᾿ αυτό παρακαλώ εσάς, τους στενούς μου συνεργάτες, να φροντίσετε προσωπικώς, καταλλήλως και επιμελώς όλα τα της εκδρομής, ώστε αφενός να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των Χριστιανών και αφετέρου να ενημερωθούν εγκαίρως οι Ενορίτες σας σχετικά με το πώς θα δηλώσουν την συμμετοχής τους. Ευελπιστώ ότι, όπως ακριβώς έμειναν ευχαριστημένοι πέρυσι οι 700 και πλέον Κορίνθιοι προσκυνητές, που συμμετείχαν στην καθιερωμένη αυτή Ιερή αποδημία μας, έτσι κι᾿ εφέτος, με τις ανάλογες ενέργειες της Οργανωτικής Επιτροπής, θα λειτουργήσουν όλα με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να απολαύσουμε την Χάρι και την ευλογία της Παναγίας μας μέσα από ένα ειρηνικό και πνευματικό προσκύνημα».

 

Την Συντονιστική Επιτροπή αποτελούν οι Αιδεσ. π. Παναγιώτης Μαυραγάνης, Αρχιερατικός Επίτροπος Κορίνθου – Λουτρακίου,  π. Κυριάκος Σκλίας, Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Βραχατίου και ο π. Δημήτριος Στεργιόπουλος, Εφημέριος Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου».