Δήμος Βέλου - Βόχας: Σε εξέλιξη το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

Με ανάρτηση του σε δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ο Δήμος Βέλου - Βόχας ενημερώνει για το θέμα της καταπολέμησης κουνουπιών στον αστικό ιστό της περιοχής.

 

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

 

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στον αστικό ιστό

 

 

Ο δήμος Βέλου-Βόχας είναι ο μοναδικός στην Κορινθία που υλοποιεί πρόγραμμα ολοκληρωμένης καταπολέμησης κουνουπιών μέσω του αυτοτελούς γραφείου Κοινωνικής πολιτικής.

 

O Δήμος Βέλου-Βόχας μέσω της αρμόδιας αντιδημάρχου Μαρίας Καλλίρη και στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής και της Προστασίας της Δημόσιας Υγείας υλοποιεί πρόγραμμα ολοκληρωμένης καταπολέμησης κουνουπιών εντός του αστικού ιστού του και λειτουργεί συμπληρωματικά προς τις δράσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια των ενεργειών του έργου καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο θα καλύπτει το φυσικό και περιαστικό περιβάλλον του Δήμου Βέλου – Βόχας.

 

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

 

Η εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στο Δήμο Βέλου - Βόχας περιλαμβάνει το σύνολο των δράσεων που απαρτίζουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών όπως: 

 

• Εντοπισμό και χαρτογράφηση του συνόλου των εν δυνάμει εστιών στις περιοχές παρέμβασης

 

• Ψεκαστικές επεμβάσεις από εδάφους με εγκεκριμένα προνυμφοκτόνα σκευάσματα και έλεγχος της αποτελεσματικότητας τους

 

• Παρακολούθηση της όχλησης των ακμαίων κουνουπιών μέσω της τοποθέτησης παγίδων 

 

• Άλλες κύριες και συμπληρωματικές δράσεις που διασφαλίζουν την υψηλή αποτελεσματικότητα του έργου.

 

Ενδεικτικά οι εστίες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιων είναι: φρεάτια/δίκτυο όμβριων υδάτων, κανάλια του ΑΟΣΑΚ, τμήματα των ανοικτών ρεμάτων και των ποταμών που διέρχονται από τον αστικό σύστημα, δεξαμενές, λοιπές εφήμερες υδατοσυλλογές όπως λιμνάζοντα νερά, τα ακάθαρτα νερά εντός των οικισμών, κ.α.

 

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

 

 

 Tο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
Έλεγχος CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να ελέγξουμε αν είστε ή όχι άνθρωπος και να αποφύγουμε την αυτοματοποιημένη υποβολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.
13 + 1 =
Επιλύστε αυτό το απλό μαθηματικό πρόβλημα και εισάγετε το αποτέλεσμα. π.χ. για 1 + 3, πληκτρολογήστε 4.