Διπλό… τίτλου για τον ΠΑΟΚ

Τι κι αν έχασε τον πρώτο σκόρερ του, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς… Τι κι αν δεν έθελξε με την απόδοσή του… Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί για τον τίτλο και με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (65’, 69’, 91’), απέδρασε με το διπλό από την έδρα του Αστέρα Τρίπολης (0-3). 

 

Κορυφαίος για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο τερματοφύλακας Πασχαλάκης, που κράτησε όρθια την ομάδα του με τις επεμβάσεις του στο πρώτο μέρος, κατά το οποίο οι γηπεδούχοι απείλησαν σε πολλές περιπτώσεις. 

 

Έτσι, οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν το +8 από τον δεύτερο Ολυμπιακό και παραμένουν αήττητοι στη φετινή Σούπερ Λίγκα (14-1-0)! Από την άλλη, οι Αρκάδες υπέστησαν την πρώτη ήττα τους μετά από 5 ματς πρωταθλήματος. 

 

Το ματς 

 

Ο ΠΑΟΚ «ψαχνόταν» στο πρώτο τέταρτο και δεν μπορούσε να βρει τρόπο για να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Αστέρα, ο οποίος χτυπούσε εξαιρετικά στις αντεπιθέσεις και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα: στο 12’, ο Καλτσάς βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, ωστόσο ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση διώχνοντας σε κόρνερ. 

 

Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Λουτσέσκου ήρθε στο 18’, με τον Πέλκα να σεντράρει ανενόχλητος από τα δεξιά, ωστόσο ο Παπαδόπουλος έδιωξε, με την μπάλα να βρίσκει στα πόδια του Τριανταφυλλόπουλου και να φεύγει κόρνερ. 

 

Ένα λεπτό αργότερα ο Μπίσεσβαρ σκόραρε, όμως το γκολ του ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Σε ένα διάστημα ενός λεπτού (25’-26’), οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ σε δύο περιπτώσεις: αρχικά, ο Τσιλιανίδης δεν μπόρεσε να πλασάρει μέσα από τη μικρή περιοχή, ενώ αμέσως μετά η προβολή του Ιγκλέσιας από το ίδιο περίπου σημείο βρήκε στο δοκάρι. 

 

Οι Αρκάδες συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0 προς το φινάλε του ημιχρόνου. Στο 38’, ο Μανιάς σούταρε δυνατά έξω, ωστόσο ο Πασχαλάκης έπεσε σωστά στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. 

 

Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, πάλι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ κράτησε όρθια την ομάδα του, αφού είπε «όχι» διαδοχικά σε Καλτσά και Βαλιέντε που επιχείρησαν μέσα από την περιοχή να σκοράρουν. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι και ως εκ τούτου οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ισόπαλες δίχως τέρματα, με τον Αστέρα να έχει 9 τελικές (7 εντός στόχου) και τον «Δικέφαλο του Βορρά» μόλις μία (0 εντός στόχου)! 

 


 

 

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι και ψυχωμένοι. Στο 60’ απείλησαν για πρώτη φορά, με τον Μπίσεσβαρ να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. 

 

Πέντε λεπτά αργότερα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε, με τον Βιεϊρίνια να εκτελεί αριστοτεχνικά ένα φάουλ έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου. 

 


 

 

Αυτό το γκολ έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων, που κατέρρευσαν και απώλεσαν τελείως τη συγκέντρωσή τους. Μάλιστα, στο 69’ ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του, με τον Μπίσεσβαρ να βρίσκει με πολύ καλή κάθετη πάσα τον Μαουρίσιο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα μέσα από την περιοχή για το 0-2. 

 


 

 

Στην αντίπερα όχθη, οι γηπεδούχοι «ψάχνονταν» και έπρεπε να περιμένουν στο 75’ για να δημιουργήσουν τη σημαντικότερη ευκαιρία τους στο δεύτερο μέρος: ο Φερνάντεθ σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως ο Πασχαλάκης μπλόκαρε σταθερά. 

 

Στο 79’, ο Μάτος δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τον «Δικέφαλο του Βορρά» με 10 παίκτες για το εναπομείναν διάστημα, κάτι που είχε ως συνέπεια την οπισθοχώρηση των φιλοξενούμενων. Εντούτοις, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, πέραν της φάσης του 85ου λεπτού, όταν ο Καλτσάς σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Βαρέλα έδιωξε πάνω στη γραμμή. 

 

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο 91’, όταν ο ΠΑΟΚ σφράγισε τη νίκη του (0-3), με τον Τριανταφυλλόπουλο να γυρίζει με κεφαλιά την μπάλα προς τα πίσω, όμως την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του αφού ο Παπαδόπουλος ήταν εκτός της εστίας του. 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

 

Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος): Παπαδόπουλος - Κώτσιρας, Πασαλίδης (71’ Φερνάντεθ), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος - Μουνάφο, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας (87’ Δουβίκας) - Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Μανιάς 

 

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης - Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια - Σάκχοφ, Μαουρίσιο – Ζαμπά (77’ Λημνιός), Πέλκας (71’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (86’ Τόσκα) - Άκπομ 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ