Δολοφονία Κένεντι: Ποια η δολοφόνος. Η νέα θεωρία συνωμοσίας μετά από 55 χρόνια (video)

Πενήντα πέντε χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι, ο οποίος σαν σήμερα έπεφτε νεκρός στην αγκαλιά της γυναίκας του στο πίσω κάθισμα μίας Cadillac από σφαίρες ελεύθερου σκοπευτή.

 

 

Μπορεί να πέρασαν τόσα χρόνια όμως οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το ποιος σκότωσε τον Τζον Κένεντι και πως πέθανε συνεχίζονται.

 

 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αποκλειστικός υπεύθυνος για τη δολοφονία του ήταν ο Λι Χάρβι Οσβαλντ, άποψη η οποία ωστόσο αμφισβητείται με τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το θάνατο του 35ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών να στοιχειώνουν ακόμη και σήμερα τη μνήμη του.

 

 

Δεδομένου ότι ο φερόμενος ως δράστης δολοφονήθηκε κι αυτός με τη σειρά του πριν δικαστεί και δώσει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση.

 

 

Η νέα θεωρία συνωμοσίας σύμφωνα με την Daily Mail εμπλέκει στη δολοφονία του Τζον Κένεντι και τη σύζυγό του Τζάκι Κένεντι.

 

 

Σύμφωνα με την εν λόγω θεωρία, η Πρώτη Κυρία σκότωσε τον Τζον Κένεντι, μετά από πιέσεις της CIA επειδή δεν μπορούσε να αντέξει άλλο τις απιστίες του συζύγου της και κυρίως το ερωτικό ειδύλλιό του με την Μέριλιν Μονρόε.

 

 

Το βασικό «κίνητρο» της θεωρίας που ονοματίζει την Τζάκι ως δολοφόνο του συζύγου της είναι ότι την ώρα της δολοφονίας, εκείνη έβγαλε «κάτι μεταλλικό» από την τσάντα της.

 

 

Από την άλλη, ο καθηγητής Τζέιμς Φέτζερ, συγγραφέας του βιβλίου «Murder In Dealey Plaza», υποστηρίζει πως ο Κένεντι πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής. Ωστόσο ο καθηγητής δεν ανέφερε ποτέ το όνομα της Τζάκι Κένεντι στην θέση του δολοφόνου.

 

 

 

 

Ο ερευνητής υποστηρίζει πως η ακτινογραφία της ιατροδικαστικής έκθεσης έδειχνε πως ο Τζον Κένεντι είχε χτυπηθεί από πίσω, ενώ μάρτυρες ισχυρίζονται πως το θύμα έφερε ένα μεγάλο τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, έχοντας πυροβοληθεί από μπροστά.

 

 

Όσον αφορά στα βίντεο που τραβήχτηκαν από την ώρα του φονικού, ο ερευνητής τονίζει πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να αισθάνεται μία δυσφορία στο αυτοκίνητο και να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με την αναπνοή του.

 

 

Με τη σειρά της η Τζάκι μετακινεί μπροστά στο κάθισμά της και στη συνέχεια γυρνά σε γωνία 90 μοιρών για να κοιτάξει τον σύζυγό της.

 

 

Αυτός είναι και ο λόγος που οι συνωμοσιολόγοι στρέφονται τώρα στο πρόσωπο της Τζάκι Κένεντι, επειδή την ώρα του πυροβολισμού, η Πρώτη Κυρία στρίβει προς τον σύζυγό της και σηκώνει το χέρι προς τον λαιμό του.

 

 

Μάλιστα οι συνωμοσιολόγοι χαρακτηρίζουν περίεργη και την στάση της Πρώτης Κυρίας κατά την διάρκεια των πυροβολισμών, καθώς αντί να πέσει και να καλυφθεί, σκαρφαλώνει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όπου και φαίνεται να κρατά «κάτι μεταλλικό».

 

 

Ωστόσο, όσα και αν υποστηρίζουν οι συνωμοσιολόγοι, ο δολοφόνος «ακούει» στο όνομα Όσβαλντ.

 

 

Ο Όσβαλντ ήταν τότε πρόεδρος μιας επιτροπής υποστήριξης της Κούβας, ο οποίος είχε μεταναστεύσει στην ΕΣΣΔ το 1959 αλλά επέστρεψε στις ΗΠΑ το 1962.

 

 

gossiplife.gr