«Δώσε τα λεφτά ή σε σφάζουμε» – Οι απειλές της μαφίας του Κορυδαλλού στον Τσοβόλα

Στο στόχαστρο μελών της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού», βρέθηκε ο πρώην υπουργός και δικηγόρος Δημήτρης Τσοβόλας – Σοκάρουν οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των αδίστακτων εγκληματιών

 

 

Οι κακοποιοί ζήτησαν από τον πρώην υπουργό να τους δώσει 7.000 ευρώ, σε μια απόπειρα να τον παγιδέψουν, όπως είχαν κάνει και με τον δολοφονηθέντα δικηγόρο, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Σε διάλογο που αποκαλύφθηκε, μεταξύ του κατηγορούμένου «εγκεφάλου» κι ενός μέλους της συμμορίας, ο βαρυποινίτης φέρεται να υποδεικνύει στον συγκατηγορούμενό του, τι ακριβώς θα πει στον Δημήτρη Τσοβόλα.

 

 

«»Θέλουμε τα λεφτά πίσω, τα εφτά χιλιάρικα. Θα μας τα δώσεις» πες του, ή θα σε σφάξουμε εδώ που είσαι;», φέρεται να ήταν η σαφής εντολή του αρχηγού.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο κ. Τσοβόλας στην κατάθεσή του, στις 7 Φεβρουαρίου, δύο άνδρες πήγαν στο γραφείο του.

 

 

«Αφού μπήκαν στο γραφείο, τους είπα να καθίσουν, ενώ πριν ξεκινήσουμε την οποιαδήποτε συζήτηση και χωρίς να μου συστηθούν, μου είπαν ότι έχουν έρθει κατ’ εντολή του… (αλλοδαπού κρατουμένου που φέρεται ως αρχηγικό μέλος της σπείρας). Μου ζήτησαν 7.000 ευρώ και μου έδωσαν το τηλέφωνο του αρχηγού τους», ανέφερε ο δικηγόρος.

 

 

Στη συνέχεια ο κ. Τσοβόλας ανέφερε ότι μίλησε με τον άνδρα ο οποίος του ζήτησε τα λεφτά, εκβιάζοντας και απειλώντας, χρησιμοποιώντας πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς και απειλές. Συμπλήρωσε ότι καθώς φοβήθηκε για τη ζωή και την ασφάλεια της οικογένειάς του, δέχθηκε να τους δώσει 3.000 ευρώ.

 

 

 

«Θα του κόψω το κεφάλι σαν κότα»

Στις 8 Φεβρουαρίου ο αρχηγός της μαφίας τηλεφωνεί στο γραφείο του κυρίου Τσοβόλα και αρχίζει να απειλεί τον δικηγόρο, καθώς όπως ισχυρίζεται τού χρωστά κάποια λεφτά.

«Ο κύριος Δημήτρης είναι εκεί», ρωτά ο αρχηγός της μαφίας, εκείνη του απαντά ότι δεν βρίσκεται στο γραφείο.

«Στείλτου το μήνυμα. Ότι θα του γ***. Είμαι ο… και θα του κόψω το κεφάλι σαν κότα. Έτσι να του πεις», ακούγεται να λέει στις ηχογραφημένες συνομιλίες.

 

 

Η κυρία που σήκωσε το τηλέφωνο έκπληκτη λέει, «μα τι είναι αυτά που λέτε». Ο αρχηγός της μαφίας επιμένει, «Είμαι ο Λ. παίρνω από τον Κορυδαλλό….Μου έφερε την αστυνομία, θα του γ***».

«Καμία αστυνομία δεν σας έφερε ο κ. Τσοβόλας», απαντά η κυρία, με τον αρχηγό να εκτοξεύει ξανά απειλές, «Τοn κ. Τσοβόλα, παρτον και πέστου θα σε σφάξω σαν κότα. Θα μου φέρεις τα λεφτά πίσω. Τα 7.000 που μου έχετε φάει. Απατεώνες και π***».

 

 

Σε άλλο διάλογο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία ο Αλβανός κρατούμενος, εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, ακούγεται να συνομιλεί με ένα από τους δυο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Άλμπερτ Μπάκο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, τον περασμένο Ιανουάριο.

-Λ: «Σου είπα εκατό φορές να το κάνεις μέσα στο δωμάτιο του»

-«Δεν γινόταν. Πως να το έκανα μέσα στο δωμάτιο που με κοίταζε αυτός; Περίμενα να γυρίσει λίγο ο γ*** και δεν μπορούσα να βγάλω το μαχαίρι. Και βρήκα ευκαιρία εκεί στην πόρτα μόλις γύρισε του έδωσα μία στον σβέρκο».

 

 

 

Σε ειδικό εφέτη-ανακριτή η υπόθεση

Στα χέρια ειδικού εφέτη – ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας αναμένεται να περάσει η δυσώδης υπόθεση της «μαφίας του Κορυδαλλού» λόγω της σοβαρότητάς της καθώς και των σημαντικών ευρημάτων της έρευνας που δείχνουν διασύνδεση των εμπλεκομένων στην υπόθεση και με τρομοκρατικές δράσεις.

 

 

Το αίτημα για σύγκλιση της Ολομέλειας των Εφετών, προκειμένου να οριστεί εφέτης- ανακριτής αναμένεται να υποβάλει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ειδικός εφέτης ανακριτής θα ερευνήσει το σύνολο των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται τα μέλη της εγκληματικής συμμορίας, μεταξύ των οποίων και η άγνωστη μέχρι πρότινος υπόθεση εκβιασμού του γνωστού δικηγόρου Δημήτρη Τσοβόλα από κρατούμενο.

 

 

Δεν αποκλείεται μάλιστα το ενδεχόμενο να διερευνηθεί ο ρόλος άλλων δικηγόρων οι οποίοι είχαν συχνές επικοινωνίες με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα της μαφίας.

Στο μικροσκόπιο του ανακριτή θα τεθούν και οι υποθέσεις που αφορούν:

 

 

Την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου,

Τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου,

Τη δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου- κατηγορούμενου στην ανθρωποκτονία Ζαφειρόπουλου που έγινε μέσα στις φυλακές,

Τον ύποπτο θάνατο Αλβανού κρατούμενου που βρέθηκε νεκρός επίσης μέσα στις φυλακές ( ερευνάται η αιτία θανάτου λόγω δηλητηρίασης)

καθώς και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θαμώνων στο Μικρολίμανο.

 

 

 

Αλλάζει ο τρόπος των μεταγωγών

Παράλληλα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με εγκύκλιο της στους προϊσταμένους των Εισαγγελιών της χώρας παραγγέλλει ότι κρατούμενοι που μετάγονται για να καταθέσουν ή να δικαστούν σε φυλακές πλησιέστερες προς το δικαστήριο, μπορούν να παραμένουν σε αυτές μόνον όταν η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπές. Σε διαφορετική περίπτωση ζητά να μετάγονται στις φυλακές όπου μόνιμα κρατούνται όταν οι δίκες διακόπτουν για διάστημα πέραν των δέκα ημερών.

 

 

Η παραγγελία της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου αφορά πρωτίστως τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου διαμένουν κατά καιρούς για μεγάλο διάστημα εκατοντάδες κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων σκληροί κακοποιοί και βαρυποινίτες με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει και η ίδια η Εισαγγελέας στην εγκύκλιό της, «να επιτείνεται το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, το οποίο είναι γνωστό ότι μας εκθέτει τόσο για ανθρωπιστικούς λόγους όσο και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

 

.newsbomb.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ