Δύο συμβουλές για να μην πιάνει μούχλα η ντουλάπα σας

Η ντουλάπα είναι ένα εύκολο... θύμα της υγρασίας και άρα της εμφάνισης μούχλας, αφού είναι ένας στενός χώρος και σκοτεινός. Η έλλειψη αέρα και φωτός αποτελούν βασικά αίτια για τα οποία εμφανίζεται η μούχλα.

 

Ωστόσο μπορεί να αντιμετωπιστεί και κυρίως να περιοριστεί αν ακολουθείτε βασικά βήματα ενώ το πιο σημαντικό είναι να αερίζετε τακτικά τον χώρο. Δείτε δύο λύσεις που θα σας βοηθήσουν...

 

Μέσα σε ένα τούλινο σακουλάκι βάλτε αρκετές λευκές κιμωλίες και αφήστε το σε κάποια γωνία της ντουλάπας. Πρόκειται για ένα θαυματουργό εργαλείο που θα απορροφήσει την περιττή υγρασία. Το κόλπο αυτό θα τραβήξει την υγρασία και τις άσχημες μυρωδιές που έχουν προκληθεί από την παρουσία της μούχλας στη ντουλάπα σας.

 

Το δεύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να μην βάζετε τα ρούχα κατευθείαν μετά το σιδέρωμα μέσα στη ντουλάπα. Τα μόλις σιδερωμένα ρούχα διατηρούν ακόμη υδρατμούς που δεν έχουν εξατμιστεί. Kλεισμένα στη ντουλάπα χωρίς να αναπνέουν θα επιταχύνουν την εμφάνιση της υγρασίας. Μην τα αποθηκεύετε αμέσως, αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, πριν τα διπλώσετε και τα τοποθετήσετε και πάλι στην θέση τους.