Εφ’ όρου ζωής αποκλεισμός για τον ποδοσφαιριστή που επιτέθηκε με λεπίδα σε αντιπάλους

Εφ’ όρου ζωής αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση στη χώρα επέβαλε η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου στον ποδοσφαιριστή Μανσούρ Τσαλάρ, ο οποίος φέρεται να τραυμάτισε με λεπίδα παίκτες αντίπαλης ομάδας την ώρα του αγώνα, σε παιχνίδι της τρίτης κατηγορίας.

 

 

Το περιστατικό σημειώθηκε στη 2 Lig της Τουρκίας όταν ο ποδοσφαιριστής της Άμεντσπορ, Μανσούρ Τσαλάρ, σε παιχνίδι με τη Σακάριασπορ όχι μόνο κουβαλούσε επάνω του μια λεπίδα με την οποία και τσίμπησε στα οπίσθια τον Μεχμέντ Ιστεμί, αλλά στη συνέχεια τον έπιασε και από τον λαιμό. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής έριξε και χαστούκι σε έναν άλλο αντίπαλο.

 

 

Embedded video

 

Στον 33χρονο ποδοσφαιριστή επιβλήθηκε πρόστιμο 25.000 τουρκικών λιρών και ποινή αποκλεισμού από όλες τις διοργανώσεις για 4 χρόνια, η οποία όμως ισοδυναμεί με εφ’ όρου ζωής ποινή αποκλεισμού σύμφωνα με τους κανονισμούς της ομοσπονδίας.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι ένας ακόμα ποδοσφαιριστής της ίδιας ομάδας, ο Γερμανοκούρδος Ντενίζ Νακί, που στο παρελθόν είχε καταδικαστεί ως υποστηρικτής του παράνομου κουρδικού κόμματος PKK, τιμωρήθηκε με εφ’ όρου ζωής αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις για «αποσχιστική και ιδεολογική προπαγάνδα».

 

 

Σημειώνεται ότι η Άμεντσπορ έχει την έδρα της στη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, το Ντιγιάρμπακιρ, όπου ο πληθυσμός είναι κυρίως κουρδικός και τα παιχνίδια της συχνά επισκιάζονται από συγκρούσεις ανάμεσα σε Κούρδους και στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

newsbeast.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ