Έγινε viral: Η δίαιτα που υπόσχεται την απώλεια 2,5 κιλών σε 3 ημέρες!

Μπορεί σήμερα διατροφολόγοι και γυναίκεια περιοδικά να ψηφίζουν «υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή», ωστόσο πριν μερικά χρόνια οι εξαντλητικές δίαιτες είχαν την τιμητική τους! Το 1977, για παράδειγμα η Vogue είχε δημοσιεύσει μια δίαιτα εξπρές που πέρα από περιορισμένες διατροφικές επιλογές, είχε και μια δόση glam. Το internet την ξέθαψε και την έκανε viral μέσα σε λίγα 24ωρα!

 

Η εν λόγω δίαιτα με το όνομα «Wine and egg diet», που δημοσίευσε το διάσημο περιοδικό μόδας προερχόταν από το βιβλίο του 1962 «Sex and the Single Girl» της Helen Gurley Brown. Αν και το βιβλίο γνώρισε τεράστια επιτυχία, καθώς ενθάρρυνε την οικονομική και ρομαντική ανεξαρτησία των γυναικών, προτείνει μια δίαιτα που κάνει τις γυναίκες «σκλάβες» της ζυγαριάς. Πιο συγκεκριμένα, προτείνει ένα αυστηρό μενού για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό για 3 μέρες, με το περιοδικό να υπόσχεται στις αναγνώστριες του ότι έτσι θα χάσουν 2,5 κιλά!

 

 

Το καλό είναι ότι σού επιτρέπει να πίνεις ένα μπουκάλι κρασί τη μέρα, το κακό πάλι είναι ότι δεν σού επιτρέπει να απολαύσεις και πολλά άλλα. Για την ακρίβεια, το πρωινό περιλαμβάνει ένα βραστό αβγό, μία κούπα μαύρο καφέ και ένα ποτήρι κρασί (είναι βράδυ σε κάποιο μέρος του πλανήτη, σωστά;). Για μεσημεριανό μπορείς να πιεις κι άλλο καφέ και να φας δύο αβγά βραστά ή ποσέ και δύο ποτήρια λευκό κρασί. Το βράδυ μπορείς επιτέλους να… ενδώσεις σε 140γρ. μπριζόλας, συνοδευόμενη από μία κούπα καφέ και το υπόλοιπο μπουκάλι κρασί.

 

 

Προτού ξεκινήσεις να βράζεις αβγά, θα πρέπει να σε προειδοποιήσουμε ότι η δίαιτα αυτή κάθε άλλο παρά υγιεινή μπορεί να θεωρηθεί. Στερείται φρούτων και λαχανικών και κατά συνέπεια βιταμινών και μετάλλων, αλλά και καλών λιπαρών και υδατανθράκων. Επίσης τόσο κρασί και αβγά κάθε μέρα αποκλείεται να είναι καλά για την υγεία σου! «Αυτό το μενού (δεν θέλω καν να το ονομάσω δίαιτα) περιέχει 1.103 θερμίδες με το 43% εξ αυτών να προέρχονται από το αλκοόλ!», λέει η διαιτολόγος Julie Stefanski. Οι θερμίδες αυτές όχι μόνο δεν περιέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός, αλλά είναι απίστευτα λίγες. «Είναι περίπου η ποσότητα που χρειάζεται ένα μωρό ενός έτους!», υποστηρίζει.

 

Από την άλλη η συγγραφέας είχε δηλώσει ότι «η δίαιτα αυτή σε κάνει να νιώθεις σέξι και γεμάτη ζωντάνια». Λογικό με τόσο κρασί, έχουμε να σχολιάσουμε εμείς. Ευτυχώς που τέτοιες εξαντλητικές δίαιτες αστραπή ανήκουν -ως επί το πλείστον- στο παρελθόν.

 

 

Πηγή: Olivemagazine.gr