Εκδήλωση: “Λαογραφικά του Λαζάρου, των Βαΐων και του Πάσχα”

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, στην αίθουσα “Μαρία Δημητριάδη”, στην Κόρινθο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ” πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα: “Λαογραφικά του Λαζάρου, των Βαΐων και του Πάσχα”, με ομιλητή τον κ.Aριστείδη Δουλαβέρα, τ. Αν. Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

Η κ.Δήμητρα Αποστόλου, υπεύθυνη εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ”, αφού παρουσίασε, με λίγα λόγια, τον ομιλητή και ευχαρίστησε το κοινό, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση, έδωσε τον λόγο στην κ. Άννα Δοντά, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ”, Αθηνών, η οποία μέσω της ετυμολογίας της λέξης “Ανάσταση”, έδωσε και το ουσιαστικό μήνυμα αυτής της γιορτής.

 

Ο κ.Aριστείδης Δουλαβέρας μίλησε για το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων, τις δυο σημαντικές γιορτές, που προηγούνται της Μ. Εβδομάδας και τις οποίες ο λαός τιμά ιδιαίτερα και για τα έθιμα της Μ. Εβδομάδας και της Κυριακής του Πάσχα, άλλα γνωστά και άλλα άγνωστα στο κοινό, που τηρούνται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, παρουσιάζοντας την ερμηνεία τους από την πλευρά της Λαογραφίας. 

 

 Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, μέσω της οποίας τονίστηκε η μεγάλη σημασία γνώσης της παράδοσης και η ανάγκη ένταξης της Λαογραφίας στην εκπαίδευση, προκειμένου η μεγάλη ελληνική παράδοση να μην χαθεί.Tο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
Έλεγχος CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να ελέγξουμε αν είστε ή όχι άνθρωπος και να αποφύγουμε την αυτοματοποιημένη υποβολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.
10 + 9 =
Επιλύστε αυτό το απλό μαθηματικό πρόβλημα και εισάγετε το αποτέλεσμα. π.χ. για 1 + 3, πληκτρολογήστε 4.