Εκλογές 2019: Η Ελλάδα στις κάλπες

Έφτασε η κρίσιμη Κυριακή των εθνικών εκλογών, μετά από μία προεκλογική περίοδο έντονων πολιτικών συγκρούσεων με τα πεδία της αντιπαράθεσης πολλαπλά.

 

Πέρα από το ποιος θα αναδειχθεί νικητής, καίριο είναι και το πόσα κόμματα θα καταφέρουν τελικά να εισέλθουν στη Βουλή - να συγκεντρώσουν δηλαδή το απαιτούμενο 3%. 

 

Οι εκλογείς, έχοντας μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας, μπορούν να προσέρχονται στις κάλπες από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

 

Μπορούν να ενημερώνονται για το πού ψηφίζουν είτε μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις», είτε καλώντας στο 213 136 1500 από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

 

Σημειωτέον ότι η διέλευση από τους σταθμούς διοδίων, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας, θα είναι δωρεάν μέχρι και τη Δευτέρα στις 8 το πρωί.

 

Στις 7 το απόγευμα, αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, θα μεταδοθεί το exit poll των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ γύρω στις 9 το βράδυ αναμένεται να γίνει γνωστή η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα. 

 

 

sputniknews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ