Έκοψε την πίτα του ο "Αγροτικός Συνεταιρισμός Πήγασσος"

Η «οικογένεια» του Πήγασου βρέθηκε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου στην έδρα του Συνεταιρισμού στο Βέλο, για να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Η εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν όλα τα μέλη και οι συνεργάτες του Πήγασου έγινε σε ζεστό κλίμα, καθώς το 2018 ήταν μια χρονιά στη διάρκεια της οποίας οι στόχοι που τέθηκαν επιτεύχθηκαν απόλυτα.

 

 

Στην ομιλία του ο πρόεδρος Μάρκος Λέγγας τόνισε τον συμβολισμό της χρονικής συγκυρίας που διοργανώθηκε η κοπή της πίτας και δείχνει πως ο Συνεταιρισμός παραμένει στις προτεραιότητές του. Σημείωσε επίσης πως η ομάδα του Πήγασου παραμένει ενωμένη και δυνατή, διαπνεόμενη από πνεύμα ενότητας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, χωρίς να την αγγίζουν οι αποχωρήσεις, όσων φυγομάχησαν. Αντίθετα ανανεώνεται διαρκώς, με νέα μέλη και συνεργάτες που μπαίνουν στον Συνεταιρισμό.

 

 

Ο τυχερός της χρονιάς ήταν ο κ. Γιάννης Στεργιόπουλος ο οποίος βρήκε το φλουρί της βασιλόπιτας και κέρδισε μια δωροεπιταγή για αγροεφόδια που θα χρειαστεί στην διάρκεια της χρονιάς, αλλά και μία ετήσια συνδρομή συμμετοχής στο σύστημα ευφυούς γεωργίας.

 

 

Στο τέλος της εκδήλωσης τα μέλη του Πήγασου, με ένα ποτήρι κρασί σε έναν πλούσιο μπουφέ, αντάλλαξαν ευχές για μια ακόμα καλύτερη χρονιά.

 

 

Η ομιλία του Μάρκου Λεγγα:

 

Φίλες και φίλοι σας καλωσορίζω στη σημερινή κοπή της πίττας του Πήγασου για το 2019. Θέλω να ευχηθώ σε όλους σας χρόνια πολλά και καλή χρονιά, με υγεία, οικογενειακή γαλήνη και επαγγελματική πρόοδο.

 

 

Κάθε άνθρωπος βάζει πάνω απ’ όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα. Γι αυτό και όλοι συνηθίζουμε να κόβουμε την πίτα μας κάθε Πρωτοχρονιά, με τους δικούς μας ανθρώπους, στο σπίτι μας. Για μένα, αμέσως μετά την οικογένειά μου, εσείς είστε εκείνοι με τους οποίους θέλω να μοιράζομαι τις χαρούμενες στιγμές. Ήθελα, λοιπόν, η πρώτη σημαντική εκδήλωση που προγραμματίζω για τη νέα χρονιά να είναι μαζί σας στον Πήγασο, στο κοινό μας σπίτι.

 

 

Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός πως η δουλειά και ο Συνεταιρισμός μας θα είναι πάντα στις προτεραιότητές μου, ανεξάρτητα με όποιες άλλες αποφάσεις έχω πάρει για το μέλλον. Έχει να κάνει, επιπλέον, με το ότι θεωρώ πως όλοι όσοι είμαστε σήμερα εδώ, αποτελούμε μια μεγάλη και ενωμένη ομάδα με τα περισσότερα μέλη της οποίας έχουμε κόψει πολλές πίτες, για πολλά χρόνια.

 

Δεν ήταν εύκολα χρόνια. Μην ξεχνάμε πως δημιουργήσαμε και μεγαλώσαμε τον Συνεταιρισμό μέσα στην κρίση. Όπως μάθατε εσείς μαζί μου, έτσι κι εγώ έμαθα μαζί σας να λειτουργώ και να συνεργάζομαι επαγγελματικά για το κοινό καλό. Είναι αλήθεια πως τα πρώτα χρόνια η ομάδα μας, βίωσε τις παιδικές ασθένειες που περνάει οποιοσδήποτε άνθρωπος στην αρχή κάθε προσπάθειας. Είχαμε, όμως πίστη και επιμονή για την υλοποίηση των στόχων μας, υπομονή και σχέδιο για να τα καταφέρουμε. Αυτά είναι στοιχεία που χρειάζεσαι, αν θες να πετύχεις. Και η ομάδα μας τα είχε…

 

 

Μιλώ συνέχεια για ομάδα και δεν το λέω τυχαία. Η ενότητα, το πνεύμα δικαιοσύνης, η αλληλεγγύη είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά για να επιβιώσει κάθε κοινωνία και φυσικά κάθε Συνεταιρισμός ανθρώπων. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο σήμερα. Και, νομίζω, ότι είναι κάτι που το έχετε καταλάβει όλοι όσοι είστε εδώ, όλοι όσοι έχετε υιοθετήσει την δική μας κουλτούρα στον Πήγασο, όπου θέλουμε να υπάρχει άμιλλα, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, ώστε ο καθένας να περνά στο επόμενο επίπεδο και όλοι μαζί να προχωράμε μπροστά…

 

Η αρχή κάθε χρόνου προσφέρεται όχι μόνο για να βάζουμε νέους στόχους, αλλά και για να κάνουμε απολογισμούς. Θα ξεκινήσω από τους τελευταίους και θα πω ότι το 2018 ήταν μια δύσκολη χρονιά, στην διάρκεια της οποίας, όμως η ομάδα μας κατάφερε και ανταποκρίθηκε 100% στους στόχους που είχε βάλει, ολοκληρώνοντας τα εξαγωγικά προγράμματα στην Μεγάλη Βρετανία. Κι όχι μόνο αυτό αλλά ανοιχτήκαμε σε νέες αγορές με νέα προϊόντα, εξάγοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Σκανδιναβία και την Ολλανδία βιολογικά εσπεριδοειδή.

 

Η επιτυχία, όμως, είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσεις να κάνεις πετάλι, το ποδήλατο σταματά και πέφτεις κάτω. Έτσι για τη νέα χρονιά είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, γιατί μας περιμένουν ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις, στοχεύοντας σε νέες αγορές και εμπλουτίζοντας το δυναμικό μας με νέα προϊόντα. Έχετε ήδη δει την αποτελεσματικότητα της δομής, του οργανογράμματος, του κανονισμού λειτουργίας του Συνεταιρισμού μας. Αυτά είναι τα στοιχεία μαζί με την προσωπική σας επιμονή και σκληρή δουλειά, που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από άλλες αντίστοιχες προσπάθειες

 

Όπως είπα ξεκινήσαμε με μερικούς από εσάς από το 2010 και ήδη είμαστε εννιά χρόνια μαζί. Δεν είναι σήμερα στην ομάδα μας όλοι όσοι ξεκινήσαμε τότε. Κάποιοι φυγομάχησαν, κάποιοι δεν άντεξαν να κάνουν μαζί μας ποδήλατο, ορθοπεταλιά. Λυπάμαι ειλικρινά, αλλά δεν έχουμε το περιθώριο να κοιτάμε πίσω μας. Δεν έχουμε, άλλωστε κανέναν λόγο να το κάνουμε, αφού κάθε χρόνο συνάπτουμε νέες συνεργασίες και νέα μέλη έρχονται να εμπλουτίσουν και να ανανεώσουν τον Συνεταιρισμό μας. Θα έρθουν πολλοί ακόμα και του χρόνου στην πίτα του 2020 θα είμαστε εδώ ακόμα περισσότεροι.

 

Εύχομαι και πάλι χρόνια πολλά με υγεία πάνω απ όλα και μια καλή και παραγωγική χρονιά στα χωράφια μας…