Εκσυγχρονίζεται το Σπήλαιο Λιμνών

Η «Αχαΐα Αναπτυξιακή ΑΕ» ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων που υπεβλήθησαν στην 1η Πρόσκληση του Τοπικού Προγράμματος «CLLD/LEADER» για έργα Δημόσιου χαρακτήρα (στο πλαίσιο του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020») όπου περιλαμβάνονται Καλαβρυτινοί φορείς.

 

Στις εγκρίσεις συμπεριλαμβάνεται το Σπήλαιο Λιμνών Καστριών ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρώθει η σημαντική δουλειά που έκαναν ο πρόεδρος Σωτήριος Δουκλιάς, το ΔΣ και ο διευθυντής Αθανάσιος Ζησιμόπουλος.

 

Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα της Δημοτικής Κοινωφελους Επιχειρησης, δημιουργείται Κεντρο Πληροφορησης με ποσό χρηματοδότησης 279.436,45 ευρώ.

 

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του Διοικητικού Ελέγχου των Αιτήσεων Στήριξης στο http://www.opsaa.gr/RDIIS. Δικαιούχοι έχουν το δικαίωμα υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής, κατά των προσωρινών αποτελεσμάτων της αξιολόγησης.

 

Επίσης, με βάση την ανακοίνωση από την «Αχαΐα Αναπτυξιακή ΑΕ» (ΟΤΑ) εγρκίθηκαν:

 

>Αίτημα του Δημοτικου Μουσειου Καλαβρυτινου Ολοκαυτωματος για προβολη, αναδειξη τοπικης ιστοριας και δημιουργία Εργαστηριου Συντηρησης Εκθεματων και Μοναδας Προβολης με ποσό 32.992,90 ευρώ,

 

> αίτημα του δήμου Καλαβρύτων για βελτιωση δημοτικων δρομων εντος του οικισμου Κατω Βλασιας με ποσό των 45.000 ευρώ,

 

> αίτημα του Φορεα Διαχειρισης Χελμου - Bουραϊκού για στηριξη σε υπηρεσιες και υποδομες του Παγκοσμιου Γεωπαρκου της UNESCO, με το ποσό των 130.000 ευρώ και

 

> άλλο αίτημα του δήμου Καλαβρύτων για την ανάπλαση εισοδου τοπικης κοινοτητας Κλειτοριας με το ποσό των 175.000 ευρώ.

 

pelop.gr