Έκτακτο: Ένταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα για το μνημόσυνο Κατσίφα

Ένταση επικρατεί το πρωί του Σαββάτου ελληνοαλβανικά σύνορα καθώς εμποδίζονται πολίτες που θέλουν να περάσουν στην Αλβανία προκειμένου να παρευρεθούν στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στους Βουλιαράτες. 

 

 

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, από τις 06:00 το πρωί είναι συγκεντρωμένοι στο σημείο πολίτες οι οποίοι θέλουν να περάσουν τα σύνορα αλλά εμποδίζονται από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες σταματούσαν λεωφορεία και αυτοκίνητα.Παράλληλα, δεν επετράπη και σε δημοσιογράφους να περάσουν.

 

 

Λίγο μετά τις 11.00, διαμαρτυρόμενοι για αυτή την πρακτική οι συγκεντρωμένοι, επιχείρησαν να δημιουργήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα και να εμποδίσουν με τη σειρά τους λεωφορεία από την Αλβανία να μπουν σε ελληνικό έδαφος.

 

 

Η Αστυνομία επενέβη και ακολούθησε ένταση με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.

 

 

 

Υπό δρακόντεια μέτρα το μνημόσυνο

 

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας των αλβανικών αρχών θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, στους Βουλιαράτες, το μνημόσυνο του Κωσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος είχε πέσει νεκρός στις 28 Οκτωβρίου από αλβανικά πυρά.

 

 

Την Παρασκευή οι αλβανικές Αρχές, σύμφωνα με το τοπικό μέσο himara.gr, παρεμπόδισαν ακόμη και συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα, προκειμένου να μην παρευρεθούν στο μνημόσυνο. 

 

 

Παράλληλα, δημοσιογράφοι υποχρεώθηκαν να περιμένουν έως και δύο ώρες στα σύνορα για να ελεγχθούν τα στοιχεία τους ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκε η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου από τη Μόσχα.

 

 

Αντισυγκέντρωση εν τω μεταξύ, διοργανώνουν την ώρα του μνημόσυνου, Αλβανοί εθνικιστές με σύνθημα «να σώσουμε την Αλβανία».

 

Πηγή: cnn.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ