Έκτακτο: Για κακούργημα παραπέμπονται συλληφθέντες στα Εξάρχεια! (video)

Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της έκρηξης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πέριξ του Πολυτεχνείου ασκήθηκε σήμερα στους 19 συλληφθέντες. Ειδικότερα, κακουργηματικές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι έξι εκ των 19 συλληφθέντων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δυο δικογραφίες, η μία για κακούργημα και η άλλη για πλημμέλημα.

 

Για τους έξι που αντιμετωπίζουν τις κακουργηματικές κατηγορίες ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της έκρηξης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Σε βάρος των υπολοίπων συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο.

 

Οι ανήλικοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

Ανάμεσα στους 19 συλληφθέντες για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια πέριξ του Πολυτεχνείου βρίσκεται και ένας 28χρονος, μέλος του Ρουβίκωνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πρόκειται για έναν 28χρονο, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε προσαχθεί τέσσερις φορές για ενέργειες του Ρουβίκωνα.

 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 34χρονος, γνωστός στις αρχές για την αντιεξουσιαστική δράση του, καθώς και ένας άνδρας που είχε συλληφθεί το 2015 για επίθεση σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

 

Επιπλέον, συνελήφθησαν στο Αιγάλεω τρεις ανήλικοι, εκ των οποίων οι δύο είχαν συλληφθεί ξανά σε επεισόδια. Στην κατοχή τους βρέθηκαν, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, αντιασφυξιογόνες μάσκες και κουκούλες full face.

 

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων, συνολικά, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

 

 

Newsroomloutraki365

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ