Έκτακτο: Στις 13:30 ανακοινώνεται ο διορθωτικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης

Στη μία και μισή το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, τον διορθωτικό ανασχηματισμό.

 

 

Άλλωστε το θέμα, υπό το πρίσμα της συγκρότησης του λεγόμενου «προοδευτικού μετώπου», συζητήθηκε στην τρίωρη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και αυτό που μένει ανοιχτό είναι τα πρόσωπα που θα εισέλθουν στο κυβερνητικό σχήμα αντικαθιστώντας την υπουργό Μακεδονίας Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου, τον υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο, την υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά και τον υφυπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών Νίκο Μαυραγάννη.

 

 

Ειδικότερα για τη θέση στο ΥΠΕΞ ακούγονται τα ονόματα του καθηγητή στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, Σωτήρη Βαλντέν και του αντιδημάρχου Αθηναίων, αρμόδιου για ζητήματα μεταναστών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων Λευτέρη Παπαγιαννάκη, (γιού του ιστορικού στελέχους της ανανεωτικής αριστεράς Μιχάλη Παπαγιαννάκη), ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής. Και οι δύο είχαν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 

 

Πέραν τούτων ουδέν, αφού η κυρίαρχη άποψη στο Μαξίμου (χωρίς και να έχει ληφθεί οριστική απόφαση) είναι ότι δεν πρέπει «να καούν» λίγους μήνες πριν τις εκλογές στελέχη από το χώρο της κεντροαριστεράς και του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας κυβερνητικές θέσεις και δίνοντας την εντύπωση ότι, για παράδειγμα, η στάση τους στο ονοματολογικό, ήταν προϊόν «ανταλλαγής». Το καλύτερο για τα στελέχη αυτά θα ήταν να δοκιμάσουν την τύχη τους στις εθνικές εκλογές και πρωτίστως στις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου, όπου συν τοις άλλοις οι σχέσεις με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα είναι κάτι παραπάνω από καλές.

 

 

documentonews.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ