Έκτακτο: Συναγερμός στο Πανεπιστήμιο Κορίνθου για ύποπτο φάκελο

Την κινητοποίηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής προκάλεσε και στην Κόρινθο ο εντοπισμός φακέλου, που κρίθηκε ύποπτος μέσα στο κτήριο του Πανεπιστημίου.

 

Η Πυροσβεστική παρέλαβε από το κτήριο του Πανεπιστημίου στην Κόρινθο, φάκελο ο οποίος θεωρήθηκε ύποπτος, προκειμένου να τον μεταφέρει για ανάλυση. 

 

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του φακέλου ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και η αστυνομία απέκλεισε το κτήριο.

 

 

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, εστάλησαν παρόμοιοι φάκελοι σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, με παραλήπτες τους πρυτάνεις και με χώρα αποστολής την Ινδία.

 

Χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για την ίδια υπόθεση, οι φάκελοι εστάλησαν ταχυδρομικώς από μέρες, καθώς τουλάχιστον δύο (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη), παρελήφθησαν πριν και μετά τα Χριστούγεννα.

 

Επίσης, μέχρι στιγμής, πέραν αυτού στην Μυτιλήνη, κανένας άλλος φάκελος από αυτούς που έχουν ανοιχτεί έως τώρα, δεν περιείχε κάποια ύποπτη ουσία, ενώ και αυτός που προκάλεσε τον ερεθισμό σε εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δεν φαίνεται να είχε κάτι επικίνδυνο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος που έγινε στο Γενικό Χημείο του Κράτους, στον φάκελο της Μυτιλήνης, δείχνει ότι πρόκειται μάλλον για μια ουσία κόλλας που είναι ερεθιστική και μια ουσία που χρησιμοποιείται σε μελάνια εκτυπώσεως, με την οποία είχε εμποτιστεί ο φάκελος, αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί η οριστική απάντηση, ενώ αναμένονται οι εργαστηριακές έρευνες και των άλλων φακέλων, που έχουν μεταφερθεί ή αναμένονται στο Γενικό Χημείο του Κράτους.